Skip to content

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΓΙΑ ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ – Παράδειγμα

Περιεχόμενα

Πρότυπο βιογραφικού για σούπερ μαρκετ

Δείτε ένα παράδειγμα για το πώς να παρουσιάσετε την απασχόληση σας σε ένα καφέ ώστε να ταιριάζει με την εμπειρία που αναζητούν σε μία αλυσίδα Super Market:

Παράδειγμα εργασίας σε καφέ

“‘Όνομα καφέ”, Υπεύθυνος Παραγγελιών, 2021 – 2023

 • Εξυπηρέτηση πελατών, λήψη παραγγελιών και παροχή εξαιρετικής εξυπηρέτησης,
 • Προετοιμασία καφέ και ροφημάτων,
 • Υπεύθυνος/η για τη διαχείριση των αποθεμάτων και την τήρηση της επισιτιστικής υγιεινής,
 • Συνεργασία με την ομάδα για επίτευξη των επιδιωκόμενων αποτελεσμάτων, η οποία οδήγησε σε μια αύξηση της τάξης του 30% στην κίνηση του καταστήματος τα τελευταία χρόνια.

Παράδειγμα εργασίας σε ξενοδοχείο Αττικής

“‘Όνομα Hotel”, Υπεύθυνος εξυπηρέτησης, 2021 – 2023

 • Υποδοχή και εξυπηρέτηση πελατών με ευγένεια και επαγγελματισμό
 • Παροχή πληροφοριών για το ξενοδοχείο, τις υπηρεσίες και την περιοχή
 • Κράτηση και διαχείριση δωματίων
 • Συνεργασία με τις διάφορες τμήματα του ξενοδοχείου για την εξασφάλιση της ομαλής λειτουργίας

Κάθε εμπειρία είναι σημαντική. Οπότε φροντίστε να προσαρμόσετε την προϋπηρεσία σας, ώστε να ταιριάζουν με τα θέλω μιας τέτοιας εταιρείας.

Δείτε και ένα υπόδειγμα βιογραφικού στο LinkedIn.

LinkedIn
LinkedIn

Πώς θα βρείτε θέσεις εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Εάν ψάχνετε θέσεις εργασίας σε σούπερ μάρκετ Θεσσαλονίκη, Αθήνα, Πειραιάς, Αγρίνιο, Κατερίνη, Αλεξανδρούπολη και σε όλη την Ελλάδα και θέλετε να τα καταφέρετε, είστε σε καλό δρόμο.

Σε αυτό το άρθρο, ως recruiter με πάνω από 10 χρόνια εμπειρία, θα αναλύσω το πώς πρέπει να μοιάζει ένα βιογραφικό σημείωμα όταν πρόκειται να κάνετε αίτηση, για να καταφέρετε να εργαστείτε σε ένα σουπερ μάρκετ.

Από την εμπειρία μου, μπορώ να σας πω με σιγουριά ότι έχει μεγάλη σημασία η μορφή και η εμφάνιση, οπότε και για αυτόν τον λόγο θα σας παραθέσουμε και ένα δωρεάν υπόδειγμα.

Αίτηση για δουλειά αλυσίδας σούπερ μάρκετ: Τι αναζητούν οι εργοδότες

προτυπο βιογραφικο για σουπερ μαρκετ

Εδώ μπορείτε να δείτε έναν μικρό οδηγό για το πώς να τα καταφέρετε και εσείς να ξεχωρίσετε.

Οι επιχειρήσεις αυτές προσφέρουν αρκετές θέσεις εργασίας σε όλη την Ελλάδα, με χαρακτηριστικό παράδειγμα την Lidl Ελλάς, αλλά και τον Σκλαβενίτη, ΑΒ Βασιλόπουλο κλπ, η οποία ανοίγουν διαρκώς θέσεις εργασίας σε όλη την χώρα. Η εργασία σε μία τέτοια επιχείρηση έχει απασχολήσει τους οικονομολόγους ήδη από το 1946, (Tomorrow’s Super Market, του Dr,. M. Zimmerman).

Αν θέλετε να αποκτήσετε προϋπηρεσία σε μία εταιρεία σούπερ μάρκετ, όπως η Lidl, Σκλαβενίτης κλπ., θα πρέπει να προσθέσετε στο βιογραφικό σας ή σε μία μελλοντική συνέντευξη τα παρακάτω:

 1. Οι εργοδότες εκτιμούν τους εργαζόμενους εταιρείας που είναι χαρούμενοι, φιλικοί και έχουν νοοτροπία προσανατολισμένη στο καλό της ομάδας.
 2. Προσπαθείτε να αποδείξετε την κατανόησης της οργάνωσης των προϊόντων στα ράφια, δίνοντας προτεραιότητα στα είδη που λήγουν νωρίτερα για να τοποθετηθούν μπροστά, διασφαλίζοντας παράλληλα ότι αυτά με μεταγενέστερες ημερομηνίες λήξης τοποθετούνται στο πίσω μέρος.
 3. Δείξτε την προθυμία για προσωρινή παύση της εργασίας για να βοηθήσετε τους πελάτες και να απαντήσετε στα ερωτήματά τους. Προφανώς και είναι ένα από τα δύσκολα της εργασίας, αλλά δυστυχώς είναι κάτι που ισχύει. Οπότε καλό είναι να αναφέρετε ότι είστε πρόθυμοι να το κάνετε.
 4. Διατήρηση υψηλού επιπέδου καθαριότητας σε όλο το κατάστημα, συμπεριλαμβανομένων των ραφιών, των διαδρόμων και των τουαλετών.
 5. Καλό είναι να αποδείξετε ότι έχετε εργασιακή ηθική, δηλαδή ότι είστε ακριβείς και ότι τηρείτε με συνέπεια τα χρονοδιαγράμματα και τις προθεσμίες εργασίας. Μπορείτε για κάτι τέτοιο να χρησιμοποιήσετε παραδείγματα από προηγούμενη εργασία.

Εάν θέλετε υπάρχει ξεχωριστό άρθρο για τις δεξιότητες.

Γιατί να δουλέψω σε σούπερ μάρκετ;

βιογραφικο για σουπερ μαρκετ

Λοιπόν ας είμαστε ξεκάθαροι, τέλεια δουλειά δεν υπάρχει!

Υπάρχουν όμως αρκετοί λόγοι για τους οποίους κάποιος θα μπορούσε να επιλέξει να εργαστεί σε μία αλυσίδα σούπερ μάρκετ:

Σταθερή απασχόληση

Τα σούπερ μάρκετ είναι συνήθως σταθεροί εργοδότες και προσφέρουν σταθερή απασχόληση σε μια αναπτυσσόμενη βιομηχανία, που συνεχώς προσθέτει καταστήματα. Αυτό μπορεί να είναι ελκυστικό για όσους αναζητούν μια αξιόπιστη εμπειρία με σταθερό εισόδημα.

Ευελιξία ωραρίου

Σούπερ μάρκετ συνήθως λειτουργούν για πολλές ώρες κατά τη διάρκεια της ημέρας και της εβδομάδας. Αυτό σημαίνει ότι μπορείς να βρεις ωράριο εργασίας που ταιριάζει με τις προσωπικές ανάγκες και προτιμήσεις αν καταφέρεις βέβαια και συνεννοηθείς με τους συναδέλφους σου…

Ευκαιρίες ανάπτυξης

Τα σούπερ μάρκετ συνήθως προσφέρουν ευκαιρίες ανόδου στην καριέρα. Μπορείς να ξεκινήσεις από μια θέση στο τμήμα πωλήσεων ή στην αποθήκη και να αναπτύξεις δεξιότητές και γνώσεις για να προχωρήσεις σε ανώτερες θέσεις, όπως είναι η διαχείριση ή η επιβλέπουσα θέση.

Ομαδική εργασία

Η εργασία σε ένα σούπερ μάρκετ συνήθως απαιτεί συνεργασία με άλλους. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε βελτίωση των κοινωνικών δεξιοτήτων και εκμάθηση του πώς να εργάζεσαι αποτελεσματικά ως μέλος μιας ομάδας.

Εκμάθηση πωλήσεων και εξυπηρέτησης πελατών

Η εργασία σε ένα από τα καταστήματα θα σε βοηθήσει να αναπτύξεις δεξιότητες πωλήσεων και εξυπηρέτησης πελατών, καθώς θα έρχεσαι σε επαφή με πολλούς πελάτες καθημερινά. Αυτή η εμπειρία μπορεί να είναι χρήσιμη για μία καριέρα, ανεξάρτητα από τον τομέα στον οποίο επιλέξεις να εργαστείς.

Χαρακτηριστικά αλυσίδων σούπερ μάρκετ

Υπάρχουν κάποια βασικά χαρακτηριστικά που αφορούν κάθε εταιρεία αυτού του κλάδου.

Οι αλυσίδες σούπερ μάρκετ απασχολούν συνήθως μεγάλο αριθμό υπαλλήλων, καθώς πρέπει να καλύψουν τις ανάγκες των πελατών και να διαχειριστούν τις διάφορες λειτουργίες του καταστήματος.

Τα σούπερ μάρκετ συνήθως οργανώνονται σε διάφορα τμήματα, όπως τμήματα πωλήσεων, τμήματα αποθήκευσης, τμήματα ταμείου, τμήματα οργάνωσης και καθαριότητας κ.λπ. Αυτό απαιτεί την προσέλκυση υπαλλήλων με διάφορες δεξιότητες και ειδίκευση.

Οι αλυσίδες σούπερ μάρκετ συνήθως λειτουργούν σε ευέλικτα ωράρια, συμπεριλαμβανομένων απογευματινών, βραδινών και σαββατοκύριακων ωρών. Αυτό σημαίνει ότι οι υπάλληλοι μπορεί να εργάζονται σε διάφορα βάρδιες και ωράρια.

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΓΙΑ ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ ΠΡΙΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΑ

Μην ξεχνάς ότι το βιογραφικό σου έχει πολύ μεγάλη σημασία, οπότε ο συγκεκριμένος οδηγός θα σε βοηθήσει να είσαι έτοιμος να πετύχεις τους στόχους σου.