Skip to content

Βιογραφικό σημείωμα βοηθού λογιστή – 2 παραδείγματα

Οι experts μας σας παρουσιάζουν το πώς να δημιουργήσετε ένα πρότυπο βιογραφικό σημείωμα βοηθού λογιστή, μαζί με 2 παραδείγματα που μπορείτε να κάνετε download.

Αρμοδότητες ενός βοηθού λογιστή

Οι αρμοδιότητες ενός βοηθού λογιστή εξαρτώνται από τον συγκεκριμένο ρόλο και τις ανάγκες του εργοδότη του. Ωστόσο, μερικές κοινές αρμοδιότητες που μπορεί να αναλάβει ένας βοηθός λογιστή περιλαμβάνουν:

 1. Εισαγωγή Δεδομένων: Ο βοηθός λογιστή συνήθως αναλαμβάνει το καθήκον της εισαγωγής δεδομένων στο λογιστικό σύστημα, όπως είσπραξη τιμολογίων, εκκαθαρίσεις τραπεζικών λογαριασμών και άλλες οικονομικές συναλλαγές.
 2. Εκτέλεση Υπολογισμών: Ο βοηθός μπορεί να βοηθά στην εκτέλεση βασικών υπολογισμών, όπως η υπολογισμός φόρων, εκκαθαρίσεις μισθών, και άλλες οικονομικές διαδικασίες.
 3. Συντήρηση Βιβλίων: Ο βοηθός μπορεί να βοηθά στη συντήρηση βασικών λογιστικών βιβλίων.
 4. Παρακολούθηση Οικονομικών Συναλλαγών: Ο βοηθός μπορεί να παρακολουθεί τις οικονομικές συναλλαγές της επιχείρησης και να προετοιμάζει αναφορές για τη διοίκηση.
 5. Βοήθεια στην Προετοιμασία Φορολογικών Δηλώσεων: Ο βοηθός μπορεί να βοηθά στη συλλογή των απαραίτητων πληροφοριών και στην προετοιμασία φορολογικών δηλώσεων.
 6. Επικοινωνία με Πελάτες και Προμηθευτές: Ο βοηθός μπορεί να επικοινωνεί με πελάτες και προμηθευτές για θέματα πληρωμών, τιμολογίων και άλλες οικονομικές συναλλαγές.

Σημειώνεται ότι οι αρμοδιότητες μπορεί να διαφέρουν ανάλογα με την εμβέλεια των εργασιών του λογιστικού τμήματος και τις ανάγκες της επιχείρησης.

βιογραφικό σημείωμα βοηθού λογιστή παράδειγμα 1

βιογραφικο σημειωμα βοηθου λογιστη

Υπηρεσίες Βιογραφικού

Εάν θέλετε να είστε 100% έτοιμοι, με υπηρεσίες προσαρμοσμένες σε κάθε έναν από εσάς, επικοινωνήστε μαζί μας και θα σας βοηθήσουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Ο JS είναι Βοηθός Λογιστική με πτυχίο Bachelor στη Λογιστική. Τα τελευταία δύο χρόνια στην XYZ Corporation στο Cityville, έχει επιδείξει μια σχολαστική προσέγγιση στην παρακολούθηση των χρηματοικονομικών συναλλαγών, διασφαλίζοντας την ακρίβεια και τη συμμόρφωση με τις πολιτικές της εταιρείας.

Οι αρμοδιότητές του περιελάμβαναν την επεξεργασία και καταγραφή των οικονομικών δεδομένων, τη διενέργεια τραπεζικών συναλλαγών και την ενεργή συμβολή στη σύνταξη μηνιαίων οικονομικών καταστάσεων. Η δέσμευση του J στη βελτιστοποίηση των χρηματοοικονομικών διαδικασιών οδήγησε σε αξιοσημείωτη αύξηση της αποτελεσματικότητας κατά 20%, αντικατοπτρίζοντας την αποτελεσματική και βασισμένη στα αποτελέσματα ηθική του.

βιογραφικο σημειωμα βοηθου λογιστη – παράδειγμα 2

βιογραφικό σημείωμα βοηθού λογιστή

Η M είναι Βοηθός Λογιστή με πτυχίο στα Χρηματοοικονομικά από το AUEB. Με αποδεδειγμένο ιστορικό 2 ετών στην ABC Financial Services, η M έχει συμβάλει καθοριστικά στη διατήρηση οικονομικών αρχείων και στη διασφάλιση της συμμόρφωσης με τα ρυθμιστικά πρότυπα. Ο ρόλος της περιλαμβάνει όχι μόνο την επεξεργασία και τη συμφωνία οικονομικών συναλλαγών, αλλά και την συμμετοχή στην ανάλυση και την παρουσίαση μηνιαίων οικονομικών αναφορών στη διοίκηση.

Οι αναλυτικές δεξιότητες της Μ βελτιώθηκαν περαιτέρω κατά τη θητεία της ως Junior Analyst στην XYZ Consulting, όπου διαδραμάτισε βασικό ρόλο στην αξιολόγηση και τη βελτιστοποίηση των εσωτερικών οικονομικών ελέγχων. Η ικανότητά της να συνεργάζεται ήταν εμφανής στην επιτυχή εφαρμογή ενός νέου συστήματος λογιστικής, με αποτέλεσμα τη βελτίωση της αποτελεσματικότητας της ροής εργασιών κατά 15%. Η δέσμευση της Μ στην ακρίβεια κ την καθιστούν πολύτιμο σύμμαχο σε κάθε εργασιακό περιβάλλον.

Βιογραφικό σημείωμα

Παραδείγματα βιογραφικών

Παρακάτω μπορείτε να δείτε διάφορα παραδείγματα και να επιλέξετε όσα μπορούν να σας φανούν χρήσιμα.

Γενικά παραδείγματα

Εξειδικευμένα παραδείγματα

Πώς θα βελτιώσετε το βιογραφικό σας

Θα προτιμήσετε ένα πρότυπο βιογραφικού με αντίστροφη χρονολογική σειρά ή όχι; Επειδή μάλλον δεν έχετε ιδέα για το τί λέμε ή για το τι μορφη πρέπει να έχει το βιογραφικό σας, μία καλή αρχή, η οποία μπορεί να σας βοηθήσι, είναι να διαβάσετε τον οδηγό μας για ένα βιογραφικό σημείωμα.

Σε αυτόν τον οδηγό θα μάθετε πώς θα παρουσιάσετε τη θέση εργασίας σας, την επαγγελματική εμπειρία σας και άλλα στοιχεία ή πληροφορίες που έχουν να κάνουν με το με το επαγγελματικό σας προφίλ. Επιπλέον, η εκπαίδευση, οι σπουδές που έχετε κάνει χρειάζεται να προστεθούν και να παρουσιαστούν με συγκεκριμένο τρόπο (μπορείτε να δείτε και την κατάταξη του μεταπτυχιακού που εχετε ή σας ενδιαφέρει εδώ QS rankings). Όλα όσα κάνετε είτε στην εργασιακή, είτε στην προσωπική σας ζωή μπορούν να αποτελέσουν ένα εργαλείο που θα σας κάνουν να ξεχωρήσετε από τις υπόλοπες αιτήσεις.

Επιπλέον θα σας λυθούν απορίες που μπορεί να αποκτήσετε όπως:

 • Tι μέγεθος πρέπει να έχει το βιογραφικό,
 • Τι είναι σωστό να προσθέσω; Ποιές είναι καλές συμβουλές και ποιά τα συνηθισμένα λάθη;
 • φόρμα πρέπει να χρησιμοποιήσω; Θα χρειαστεί ένα απλό βιογραφικό η κάτι πιο σύνθετο;
 • Tι στοιχεία επικοινωνίας χρειάζονται; Είναι καλή ιδέα να βάλω διεύθυνση;

Επιπλέον στοιχεία βιογραφικού σημειώματος

Μια καλή ευκαιρία για να κάνετε μια περίληψη του εαυτού σας είναι το statement που βρίσκεται συνήθως στην αρχή. Εκεί μπορείτε να προσπαθήσετε να εντυπωσιάσετε τον μελλοντικό εργοδότη σας ακόμη και με παραδείγματα της τρέχουσας εργασίας σας. Για να μάθετε περισσότερα διαβάστε το άρθρο μας: τι να γράψω στο βιογραφικό για τον εαυτό μου;

Οι δεξιότητές, οι ικανότητες, οι γνώσεις, οι γλώσσες, τα χόμπι και τα ενδιαφέροντα αποτελούν μια ξεχωριστή ενότητα και έχουν και αυτά τη θέση τους στο βιογραφικό σας. Για να μάθετε περισσότερα έχουμε καταγράψει σε ειδικό άρθρο το πως να αναπτύξετε τόσο τις τεχνικές όσο και τις κοινωνικές δεξιότητες. Πρέπει να καταφέρετε να παρουσιάσετε μερικά από τα δυνατά σας σημεία τα οποία αποκτήσατε μέσω της επαγγελματικής σας ιδιότητας είτε μέσω της εκπαίδευσης σας.

Σε μερικές περιπτώσεις χρειάζεται να προσθέσετε φωτογραφιά στο βιογραφικό σας (σε word), το οποίο μάλιστα χρειάζεται προσοχή! Σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να είστε προσεκτικοί και το αν θα αποφασίσετε να προσθέσετε ή όχι έχει να κάνει με τον κλάδο που πρόκειται να κάνετε αίτηση, π.χ ένας λογιστής δεν χρειάζεται να προσθέσει φωτογραφία, αλλά ένα μοντέλο ναι.

Πόσο θα κοστίσει το βιογραφικό σου;

Εάν δεν θέλετε να πληρώσετε μπορείτε να δείτε και βιογραφικά παραδείγματα δωρεάν. Σε γενικές γραμμές, ένα βιογραφικό ξεκινά άπο 40 ευρώ και ανάλογα την εμπειρία μπορεί να φτάσει τα 60 ευρώ. Εάν επιθυμείτε το βιογραφικό σας στις δύο γλώσσες (ελληνικά ή αγγλικά), το επιπλέον κόστος είναι 15 ευρώ. Μπορείς να μάθεις περισσότερα για το κόστος βιογραφικού.

Μέσα από τους Career Experts μπορείτε να βρείτε πάρα πολλές δωρεάν πληροφορίες για να καταφέρετε να εντυπωσιάσετε τους πιθανούς εργοδότες σας. Ένα βιογραφικό σημείωμα μπορεί να μπορεί να περιλαμβάνει όσες πληροφορίες μπορείτε να φανταστείτε αλλά ο σκοπός είναι να παρουσιάσετε το προφίλ σας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Συμπέρασμα

Ένα βιογραφικό σημείωμα για έναν βοηθό λογιστή πρέπει να αναδεικνύει τις δεξιότητες, την εκπαίδευση και την εμπειρία που έχετε στον τομέα της λογιστικής. Εδώ είναι μερικές οδηγίες για το τι μπορείτε να συμπεριλάβετε:

 1. Προσωπικά Στοιχεία:
  • Ονοματεπώνυμο
  • Διεύθυνση
  • Τηλέφωνο
  • Email
 2. Στόχος Καριέρας:
  • Ένα σύντομο κείμενο που περιγράφει τους επαγγελματικούς σας στόχους στον τομέα της λογιστικής.
 3. Εκπαίδευση:
  • Αναφέρετε το πτυχίο σας στη λογιστική ή σε σχετικό πεδίο.
  • Εάν έχετε κάποια εξειδίκευση ή πιστοποίηση, αναφέρετέ την.
 4. Εργασιακή Εμπειρία:
  • Καταγράψτε τις προηγούμενες θέσεις εργασίας σας σχετικές με τη λογιστική.
  • Περιγράψτε τα καθήκοντα και τις ευθύνες που αναλάβατε.
  • Εάν έχετε εργαστεί με συγκεκριμένα λογιστικά λογισμικά, αναφέρετέ τα.
 5. Δεξιότητες:
  • Καταγράψτε τις βασικές λογιστικές δεξιότητες που κατέχετε, όπως ισολογισμός, φορολογία, και χρήση λογιστικών λογισμικών.
  • Εάν έχετε εξειδικευμένες δεξιότητες σε περιορισμένα λογιστικά εργαλεία, τις αναφέρετε.
 6. Γλώσσες:
  • Εάν γνωρίζετε και άλλες γλώσσες πέραν της μητρικής σας, αναφέρετέ τες.
 7. Επιπρόσθετες Πληροφορίες:
  • Εάν έχετε συμμετάσχει σε εκπαιδευτικά προγράμματα, σεμινάρια ή είστε μέλος κάποιας σχετικής επαγγελματικής οργάνωσης, το αναφέρετε.

Αυτές οι οδηγίες μπορούν να προσαρμοστούν ανάλογα με την προσωπική εμπειρία και τις δεξιότητές σας. Βεβαιωθείτε ότι το βιογραφικό σας είναι σαφές, συνοπτικό και επικεντρωμένο στις σχετικές πληροφορίες για τον τομέα της λογιστικής.

ενός λογιστή | παράδειγμα βιογραφικού | απαραίτητα στοιχεία | λογιστηρίου | γνώση λογιστικών |