Skip to content

Επαγγελματικό βιογραφικό στα αγγλικά

Επαγγελματικο βιογραφικο στα αγγλικα

Οι experts μας σας παρουσιάζουν το πώς να δημιουργήσετε ένα επαγγελματικό βιογραφικό στα αγγλικά. Μπορείτε να δείτε και παραδείγματα βιογραφικού σημειώματος.

Βιογραφικό σημείωμα στα αγγλικά – παράδειγμα 1

Επαγγελματικο βιογραφικο στα αγγλικα

Ένα βιογραφικό στα αγγλικά – παράδειγμα 2

επαγγελματικό βιογραφικό στα αγγλικά

Curriculum vitae – English – παράδειγμα 3

Επαγγελματικο βιογραφικο στα αγγλικα -2

Curriculum vitae – English – παράδειγμα 4

Επαγγελματικο βιογραφικο στα αγγλικα - 3

Επαγγελματικό Βιογραφικό στα Αγγλικά: Ο Δρόμος προς την Επιτυχία

Στη σύγχρονη αγορά εργασίας, ένα καλά δομημένο επαγγελματικό βιογραφικό αποτελεί ένα καθοριστικό εργαλείο για να αναδείξετε τις δεξιότητές σας, τις εμπειρίες σας και τα προσόντα σας. Είτε πρόκειται για έναν πρόσφατο απόφοιτο που εισέρχεται στην αγορά εργασίας, είτε για έναν έμπειρο επαγγελματία που επιθυμεί να προοδεύσει στην καριέρα του, ένα πειστικό βιογραφικό στα Αγγλικά μπορεί να ανοίξει πόρτες και να αφήσει μια ανεξίτηλη εντύπωση στους πιθανούς εργοδότες.

Εισαγωγή: Η Δύναμη ενός Επαγγελματικού Βιογραφικού

Ένα επαγγελματικό βιογραφικό λειτουργεί σαν μια σύντομη ανασκόπηση του επαγγελματικού σας ταξιδιού, συμπυκνώνοντας τις ακαδημαϊκές σας επιτυχίες, τις εργασιακές εμπειρίες και τις σχετικές σας δεξιότητες. Είναι το προσωπικό σας έγγραφο μάρκετινγκ, προσπαθώντας να πείσει τους εργοδότες ότι είστε ο ιδανικός υποψήφιος για τη θέση.

Στοιχεία Επικοινωνίας: Η Πύλη για Σύνδεση

Στην κορυφή του βιογραφικού σας, συμπεριλάβετε το πλήρες όνομά σας, τον αριθμό τηλεφώνου, τη διεύθυνση email και το προφίλ σας στο LinkedIn (αν υπάρχει). Αυτή η ενότητα παρέχει στους εργοδότες το μέσο να επικοινωνήσουν εύκολα μαζί σας, ενισχύοντας την εικόνα της επαγγελματικής σας προσβασιμότητας.

Work Experience: Μια Σύντομη Επισκόπηση

Δημιουργήστε μια σύντομη επαγγελματική σύνοψη που θα τονίζει τους στόχους της καριέρας σας και τα κύρια προσόντα σας. Αυτή η ενότητα λειτουργεί ως σύντομη εισαγωγή, προκαλώντας το ενδιαφέρον του εργοδότη και ενθαρρύνοντάς τον να εξετάσει πιο προσεκτικά το βιογραφικό σας.

Εκπαίδευση – School: Επίδειξη Ακαδημαϊκών Επιτευγμάτων

Καταγράψτε την εκπαιδευτική σας πορεία με αντίστροφη χρονολογική σειρά, ξεκινώντας από το πιο πρόσφατο πτυχίο. Συμπεριλάβετε το όνομα του ιδρύματος, το πτυχίο που αποκτήσατε, την ημερομηνία αποφοίτησης και τυχόν ακαδημαϊκές διακρίσεις ή σχετικά μαθήματα.

Εργασιακή Εμπειρία: Επισήμανση Επιτευγμάτων

Λεπτομεροποιήστε την εργασιακή σας εμπειρία, επικεντρώνοντας σε επιτεύγματα και ευθύνες. Χρησιμοποιήστε δραστικά ρήματα για να μεταφέρετε αποτελεσματικά τις συνεισφορές σας, και ποσοτικοποιήστε τα επιτεύγματά σας όταν είναι δυνατόν. Επικεντρωθείτε στο πώς οι δεξιότητές σας και οι εμπειρίες σας ταιριάζουν με τη θέση εργασίας.

Δεξιότητες – skills: Το Οπλοστάσιο των Δυνατοτήτων

Δημιουργήστε μια αφιερωμένη ενότητα για να παρουσιάσετε τις δεξιότητές σας, συμπεριλαμβάνοντας τόσο τεχνικές όσο και μαλακές δεξιότητες. Προσαρμόστε αυτήν τη λίστα για να ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις της εργασίας, διασφαλίζοντας ότι οι ικανότητές σας συμφωνούν με τις ανάγκες του εργοδότη.

Πιστοποιήσεις και Κατάρτιση: Συνεχής Ανάπτυξη

Αν είναι εφικτό, περιλάβετε οποιεσδήποτε πιστοποιήσεις ή προγράμματα κατάρτισης έχετε ολοκληρώσει. Αυτό δείχνει τη δέσμευσή σας για συνεχή επαγγελματική ανάπτυξη και προσθέτει αξία στο βιογραφικό σας.

Έργα και Επιτεύγματα: Πέρα από τις Ευθύνες

Επισημάνετε συγκεκριμένα έργα ή επιτεύγματα που αποδεικνύουν τις ικανότητές σας και τις συνεισφορές σας. Αυτή η ενότητα παρέχει συγκεκριμένα παραδείγματα της επίδρασής σας σε προηγούμενους ρόλους και προσθέτει βάθος στο βιογραφικό σας.

Γλώσσες και Ενδιαφέροντα: Ένας Ευρύτερος Άνθρωπος

Εάν γνωρίζετε περισσότερες από μία γλώσσα ή γλώσσες, συμπεριλάβετέ τες στο βιογραφικό σας. Επιπλέον, αναφέρετε σύντομα προσωπικά ενδιαφέροντα ή χόμπι για να παρουσιάσετε μια πιο πολυδιάστατη και ευγενική εικόνα.

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ

ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΑ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΩΝ

Παρακάτω μπορείτε να δείτε διάφορα παραδείγματα και να επιλέξετε όσα μπορούν να σας φανούν χρήσιμα.

ΓΕΝΙΚΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΑ

ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΑ

ΠΩΣ ΘΑ ΒΕΛΤΙΩΣΕΤΕ ΤΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΑΣ – resume

Θα προτιμήσετε ένα πρότυπο βιογραφικού με αντίστροφη χρονολογική σειρά ή όχι; Επειδή μάλλον δεν έχετε ιδέα για το τί λέμε ή για το τι μορφη πρέπει να έχει το βιογραφικό σας, μία καλή αρχή, η οποία μπορεί να σας βοηθήσι, είναι να διαβάσετε τον οδηγό μας για ένα βιογραφικό σημείωμα.

Σε αυτόν τον οδηγό θα μάθετε πώς θα παρουσιάσετε τη θέση εργασίας σας, την επαγγελματική εμπειρία σας και άλλα στοιχεία ή πληροφορίες που έχουν να κάνουν με το με το επαγγελματικό σας προφίλ. Επιπλέον, η εκπαίδευση, οι σπουδές που έχετε κάνει χρειάζεται να προστεθούν και να παρουσιαστούν με συγκεκριμένο τρόπο (μπορείτε να δείτε και την κατάταξη του μεταπτυχιακού που εχετε ή σας ενδιαφέρει εδώ QS rankings). Όλα όσα κάνετε είτε στην εργασιακή, είτε στην προσωπική σας ζωή μπορούν να αποτελέσουν ένα εργαλείο που θα σας κάνουν να ξεχωρήσετε από τις υπόλοπες αιτήσεις.

Επιπλέον θα σας λυθούν απορίες που μπορεί να αποκτήσετε όπως:

Tι μέγεθος πρέπει να έχει το βιογραφικό,

Τι είναι σωστό να προσθέσω; Ποιές είναι καλές συμβουλές και ποιά τα συνηθισμένα λάθη;

φόρμα πρέπει να χρησιμοποιήσω; Θα χρειαστεί ένα απλό βιογραφικό η κάτι πιο σύνθετο;

Tι στοιχεία επικοινωνίας χρειάζονται; Είναι καλή ιδέα να βάλω διεύθυνση;

ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟΥ ΣΗΜΕΙΩΜΑΤΟΣ

Μια καλή ευκαιρία για να κάνετε μια περίληψη του εαυτού σας είναι το statement που βρίσκεται συνήθως στην αρχή. Εκεί μπορείτε να προσπαθήσετε να εντυπωσιάσετε τον μελλοντικό εργοδότη σας ακόμη και με παραδείγματα της τρέχουσας εργασίας σας. Για να μάθετε περισσότερα διαβάστε το άρθρο μας: τι να γράψω στο βιογραφικό για τον εαυτό μου;

Οι δεξιότητές, οι ικανότητες, οι γνώσεις, οι γλώσσες, τα χόμπι και τα ενδιαφέροντα αποτελούν μια ξεχωριστή ενότητα και έχουν και αυτά τη θέση τους στο βιογραφικό σας. Για να μάθετε περισσότερα έχουμε καταγράψει σε ειδικό άρθρο το πως να αναπτύξετε τόσο τις τεχνικές όσο και τις κοινωνικές δεξιότητες. Πρέπει να καταφέρετε να παρουσιάσετε μερικά από τα δυνατά σας σημεία τα οποία αποκτήσατε μέσω της επαγγελματικής σας ιδιότητας είτε μέσω της εκπαίδευσης σας.

Σε μερικές περιπτώσεις χρειάζεται να προσθέσετε φωτογραφιά στο βιογραφικό σας (σε word), το οποίο μάλιστα χρειάζεται προσοχή! Σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να είστε προσεκτικοί και το αν θα αποφασίσετε να προσθέσετε ή όχι έχει να κάνει με τον κλάδο που πρόκειται να κάνετε αίτηση, π.χ ένας λογιστής δεν χρειάζεται να προσθέσει φωτογραφία, αλλά ένα μοντέλο ναι.

ΠΟΣΟ ΘΑ ΚΟΣΤΙΣΕΙ ΤΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΟΥ;

Εάν δεν θέλετε να πληρώσετε μπορείτε να δείτε και βιογραφικά παραδείγματα δωρεάν. Σε γενικές γραμμές, ένα βιογραφικό ξεκινά άπο 40 ευρώ και ανάλογα την εμπειρία μπορεί να φτάσει τα 60 ευρώ. Εάν επιθυμείτε το βιογραφικό σας στις δύο γλώσσες (ελληνικά ή αγγλικά), το επιπλέον κόστος είναι 15 ευρώ. Μπορείς να μάθεις περισσότερα για το κόστος βιογραφικού.

Μέσα από τους Career Experts μπορείτε να βρείτε πάρα πολλές δωρεάν πληροφορίες για να καταφέρετε να εντυπωσιάσετε τους πιθανούς εργοδότες σας. Ένα βιογραφικό σημείωμα μπορεί να μπορεί να περιλαμβάνει όσες πληροφορίες μπορείτε να φανταστείτε αλλά ο σκοπός είναι να παρουσιάσετε το προφίλ σας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Ποια ειναι τα συχνα λάθη σε ένα βιογραφικο;

Τα συχνά λάθη σε ένα βιογραφικό μπορούν να ποικίλουν ανάλογα με τον τύπο της θέσης εργασίας και τις απαιτήσεις της εργοδοσίας, αλλά υπάρχουν ορισμένα κοινά λάθη που παρατηρούνται. Εδώ είναι μερικά συνηθισμένα λάθη που πρέπει να αποφύγετε στο βιογραφικό σας:

Ορθογραφικά και Γραμματικά Λάθη: Έλεγξε το βιογραφικό σου για οποιοδήποτε ορθογραφικό ή γραμματικό λάθος. Χρησιμοποίησε εργαλεία ορθογραφικού ελέγχου, αλλά μην βασίζεσαι αποκλειστικά σε αυτά.

Ασυναρτησίες: Βεβαιώσου ότι οι πληροφορίες σου είναι συναρτημένες και οργανωμένες με λογικό τρόπο. Μην αφήνεις κενά στο βιογραφικό σου.

Υπερβολική Στυλιστική Πολυπλοκότητα: Αποφύγετε την υπερβολική χρήση πολύπλοκων λέξεων ή φράσεων. Προτίμησε σαφήνεια και απλότητα.

Αδιαφορία για τον Εργοδότη: Προσαρμόστε το βιογραφικό σας στις ανάγκες της εργοδοσίας. Αναδείξτε τις δεξιότητες και τις εμπειρίες που είναι σημαντικές για το συγκεκριμένο επάγγελμα.

Ποσοστά Ψευδών Πληροφοριών: Πρόσεξε να παρέχεις ακριβείς και αληθείς πληροφορίες. Η ψευδής παρουσίαση μπορεί να οδηγήσει σε προβλήματα κατά τη διαδικασία πρόσληψης.

Απουσία Στοιχείων Επικοινωνίας: Βεβαιώσου ότι έχεις συμπεριλάβει σωστά τα στοιχεία επικοινωνίας σου, ώστε ο εργοδότης να μπορεί να επικοινωνήσει μαζί σου.

Μή Σχετικές Πληροφορίες: Αποφεύγετε την προσθήκη μη σχετικών πληροφοριών που δεν συμβάλλουν στην αίτησή σας για την συγκεκριμένη θέση.

Μη Κατάλληλο Σχήμα ή Δομή: Χρησιμοποίησε μια κατάλληλη δομή για το βιογραφικό σου, ώστε να είναι ευανάγνωστο και ευαίσθητο στο μάτι.

Προτού υποβάλεις το βιογραφικό σου, ζήτησε από κάποιον να το ελέγξει για ενδεχόμενα λάθη και να παράσχει ανατροφοδότηση. Μια δεύτερη άποψη μπορεί να συμβάλει στη βελτίωση της ποιότητας του βιογραφικού σου.