Skip to content

Νομική: επαγγελματική αποκατάσταση

Νομική επαγγελματική αποκατάσταση: Τι μπορώ να κάνω με ένα πτυχίο Νομικής; Σε αυτό το άρθρο οι experts μας θα σας βοηθήσουν να καταλάβετε τι επιλογές έχετε αλλά και τι μισθοί υπάρχουν στην αγορά.

Περιεχόμενα – Νομική επαγγελματική αποκατάσταση

Τι μπορώ να κάνω με ένα πτυχίο Νομικής

Μετά από αρκετά χρόνια προσπάθειας και μελέτης, έχετε επιτέλους αποκτήσει το πολυπόθητο πτυχίο Νομικής. Οι πόρτες της καριέρας σας πλέον ανοίγουν, προσφέροντας πολλές δυνατότητες και ευκαιρίες για εξέλιξη και επιτυχία.

Με το πτυχίο Νομικής ανοίγει έναν ευρύ φάσμα επαγγελματικών μονοπατιών που απευθύνονται σε εκείνους που έχουν ενδιαφέρον για την δικαιοσύνη, την εφαρμογή των νόμων και την προστασία των δικαιωμάτων του ανθρώπου. Μπορείτε να επιλέξετε μεταξύ διαφόρων επαγγελματικών προοπτικών, ανάλογα με τα ενδιαφέροντά σας και τις φιλοδοξίες σας.

Σε αυτό το άρθρο οι experts μας (recruiters, admission officers και άτομα που εργάζονται σε πολυεθνικές), με την επαγγελματική εμπειρία τους, συγκέντρωσαν πληροφορίες από τις εμπειρίες τους ωστε να σας βοηθήσουν να αντεπεξέλθετε στην αγορά εργασίας και να εξερευνήσετε τις επιλογές σας.

Δεν είστε σίγουροι για την καριέρα σας; Μάθετε τα πάντα για ένα δωρεάν τεστ επαγγελματικού προσανατολισμού.

Μισθοί δικηγόρων

Στον παραπάνω πίνακα βλέπετε τα αποτελέσματα της έρευνας των experts μας σχετικά με τις αμοιβές δικηγόρων. Μπορείτε εύκολα να διαπιστώσετε ότι υπάρχει σημαντική διαφοροποίηση ανάλογα τον εργοδότη και ανάλογα τα χρόνια εργασίας. Προφανώς το είδος των σπουδών, η εξειδίκευση επηρεάζουν τόσο τις επαγγελματικές προοπτικές σας όσο και του τομείς δικαίου που θα έχετε την ικανότητα να εξετάσετε.

Για να είστε πάντα ενημερωμένοι, μπορείτε να μάθετε και ποιοι είναι οι καλύτεροι μισθοί στην Ελλάδα.

Νομικη επαγγελματικη αποκατασταση

Εάν έχετε επιλέξει τον κλάδο της νομικής, σας ευχόμαστε καλή αρχή. Οι σπουδές αυτές σας δίνουν τη δυνατότητα να εργαστείτε σε διάφορετικά πεδία. Το πτυχίο σας, με τα διάφορα τμήματα νομικής και το επάγγελμα σας, σας δίνουν τη δυνατότητα να εξερευνίσετε τις επιλογές σας και να κατασταλάξετε σε αυτό που σας ταιριάζει.

Βέβαια ένας πτυχιούχος νομικής δεν γίνεται και αυτόματα δικηγόρος. Για να ασκήσει κάποιος το επάγγελμα, απαιτείται ένα διάστημα πρακτικής άσκησης μετά την απόκτηση του τίτλου σπουδών, προκειμένου να λάβει τη δικηγορική άδεια. Στην Ελλάδα, αυτή η περίοδος μεταφράζεται σε 18 μήνες πρακτικής άσκησης σε δικηγορικό γραφείο. Μετά πρέπει ο υποψήφιος να εξεταστεί επιτυχώς στον Άρειο Πάγο.

Αν θέλεις να βρεις δουλειά χωρίς να ξοδέψεις ούτε ένα ευρώ, μπες στον δωρεάν οδηγό για βιογραφικό.

Έπειτα, επιτρέπεται η εγγραφή του δικηγόρου στον Δικηγορικό Σύλλογο της περιοχής του και η ασχολία του με τον κλάδο του δικαίου που επιθυμεί, ή ακόμα και η εξειδίκευσή του σε περισσότερους από έναν κλάδους.

Προκειμένου να τελειοποιήσετε τον τρόπο με τον οποίο παρουσιάζετε τις δεξιότητες σας, σας προτείνουμε να διαβάσετε το άρθρο μας για τις δεξιότητες στο βιογραφικό.

Επαγγελματικές προοπτικές μετά τη λήψη της άδειας.

Ένα από τα θετικά του επαγγελματος αυτού είναι ότι υπάρχει διαρκώς ζήτηση για δικηγόρους. Ένας νέος δικηγόρος (αφού ολοκληρώσει την πρακτική ασκησή του) μπορεί να ασχοληθεί άμεσα με την άσκηση δικηγορίας. Πρακτικά γίνεται νομικός σύμβουλος σε κάποιο δικηγορικό γραφείο, μέχρι να μπορέσει να ασκήσει το επάγγελμα ελέυθερα.

Δικηγόρος – σπουδές – απόφοιτοι

Προκειμένου να εξασφαλίσετε ακόμη καλύτερες προοπτικές για την καριέρα σας, προτείνουμε πριν την άσκηση δικηγορίας, να ολοκληρώσετε τις μεταπτυχιακές σπουδές σας. Το να επιέξετε τη σχολή αλλά και ποιο από τα τμήματα νομικής δεν είναι κάτι εύκολο, αλλά υπάρχουν αρκετοί φορείς που ασχολούνται με το συγκεκριμένο ζήτημα. Μπορείτε να δείτε και την κατάταξη του μεταπτυχιακού που σας ενδιαφέρει εδώ QS rankings.

Τι μπορώ να κάνω με ένα πτυχίο Νομικής;

Η συμβουλή μας είναι ο κλάδος που θα επιλέξετε να προσφέρει άμεση αποκατάσταση. Η τελική επιλογή επαγγέλματος αφορά εσάς και μόνο εσάς.

Πως μπορεί ένας δικηγόρος να γίνει συμβολαιογράφος;

Μετά την απόκτηση του πτυχίου, ο ενδιαφερόμενος πρέπει να αποκτήσει επαγγελματική εμπειρία στον τομέα του δικαίου, συγκεκριμένα σε θέματα σύνταξης συμβολαίων. Αυτή η εμπειρία μπορεί να αποκτηθεί μέσω εργασίας σε δικηγορικά γραφεία, εταιρείες ή δημόσιους οργανισμούς που ασχολούνται με την εκπόνηση συμβολαίων.

Οι υποψήφιοι συμβολαιογράφοι πρέπει να εξεταστούν σε ειδικές εξετάσεις που διοργανώνονται από το αρμόδιο υπουργείο. Οι εξετάσεις αξιολογούν τις γνώσεις και τις ικανότητες των υποψηφίων στον τομέα της συμβολαιογραφίας. Μετά την επιτυχή ολοκλήρωση των εξετάσεων, απονέμεται η άδεια άσκησης του επαγγέλματος του συμβολαιογράφου.

Πως μπορεί κάποιος δικηγόρος να μπει στο διπλωματικό σώμα

Οι υποψήφιοι πρέπει να προετοιμαστούν για τις εισαγωγικές εξετάσεις που διοργανώνονται από το αρμόδιο διπλωματικό σώμα ή υπηρεσία. Οι εξετάσεις μπορεί να περιλαμβάνουν γραπτά τεστ, συνεντεύξεις και αξιολόγηση των γενικών γνώσεων και δεξιοτήτων των υποψηφίων.

Με βάση τα αποτελέσματα των εισαγωγικών εξετάσεων, οι καλύτεροι υποψήφιοι επιλέγονται για να εισέλθουν στο Διπλωματικό Σώμα. Οι επιλεγμένοι υποβάλλονται σε περαιτέρω εκπαίδευση και κατάρτιση σε θέματα διπλωματίας, διεθνών σχέσεων και προξενικής υπηρεσίας.

Μετά την ολοκλήρωση της εκπαίδευσης, οι επιλεγμένοι υποψήφιοι μπορούν να προσληφθούν ως διπλωμάτες σε διπλωματικές αποστολές, πρεσβείες ή άλλα διπλωματικά γραφεία. Η απόκτηση εμπειρίας και η επιδότηση σε διάφορες αποστολές είναι σημαντικές για την εξέλιξη σε αυτόν τον τομέα.

Στην Ελλαδα πως μπορεί να γίνει κάποιος δικαστής;

Αρχικά, ο ενδιαφερόμενος πρέπει να αποφοιτήσει από νομική σχολή και να ολοκληρώσει την πρακτική ασκηση ώστε να πάρει την αδεια ασκησης επαγγέλματος.

Νομικη επαγγελματικη αποκατασταση

Εθνική σχολή δικαστών

Στη συνέχεια, οι υποψήφιοι πρέπει να περάσουν ειδικές εξετάσεις για να εισέλθουν στην Εθνική Σχολή Δικαστών. Αυτές οι εξετάσεις περιλαμβάνουν γνώσεις σε διάφορους νομικούς κλάδους, δικονομικής νομοθεσίας και άλλων σχετικών θεμάτων.

Οι επιτυχόντες στις εξετάσεις συνεχίζουν στην Εθνική Σχολή Δικαστών (ΕΣΔ). Εκεί, λαμβάνουν εξειδικευμένη εκπαίδευση και κατάρτιση σε νομικά και δικονομικά θέματα για μερικά χρόνια.

Μετά την ολοκλήρωση της εκπαίδευσης στην Εθνική Σχολή Δικαστών και με την επιτυχία σε σχετικές εξετάσεις, οι απόφοιτοι είναι έτοιμοι να διοριστούν στην θέση δικαστή ή εισαγγελέα, σύμφωνα με τις ανάγκες και τις θέσεις που διατίθενται στο δικαστικό σύστημα.

Ο οδηγός για συνέντευξη για δουλειά θα σας βοηθήσει για τη συγκεκριμένη θέση εργασίας που ενδιαφέρεστε.

Δείτε τον οδηγό μας για συνέντευξη για μεταπτυχιακό.

Ψάχνετε ένα κενό βιογραφικό σημείωμα pdf?

Πτυχίο Νομικής: Καθηγητής Πανεπιστημίου

Η θέση του καθηγητή πανεπιστημίου αποτελεί μια εξαιρετική ευκαιρία για να συνεχίσετε τις ακαδημαϊκές σας αναζητήσεις και έρευνες. Για να ακολουθήσει ένας νομικός αυτό το επάγγελμα, θα πρέπει να έχει τρομερή αγάπη για το διάβασμα.

Μέσω της διδασκαλίας, μπορείτε να μοιραστείτε τις γνώσεις σας με τους φοιτητές, εμπνέοντας τους και προετοιμάζοντας τους για μια επιτυχημένη καριέρα στο χώρο της νομικής. Επιπροσθέτως, μπορείτε να ασχοληθείτε με την έρευνα και τη συγγραφή επιστημονικών άρθρων, συμβάλλοντας έτσι στην εξέλιξη του νομικού τομέα και της νομικής επιστήμης.

Επιπλέον, η καριέρα του καθηγητή σε πανεπιστήμιο προσφέρει τη δυνατότητα για διαπροσωπική αλληλεπίδραση και συνεργασία με συναδέλφους, ομοτίμους και διεθνείς επιστημονικούς κύκλους. Τα πανεπιστήμια αποτελούν κέντρα γνώσης και πολιτισμού, προσφέροντας μια ενθαρρυντική ατμόσφαιρα για την επιδίωξη των ακαδημαϊκών φιλοδοξιών.

Ποιές είναι οι προοπτικές εκτός δικηγορικών γραφείων;

Η νομική επιστήμη αποτελεί έναν πλούσιο τομέα με αμέτρητες δυνατότητες και προοπτικές. Ενώ η δικηγορική πρακτική σε δικηγορικά γραφεία αποτελεί μια συνηθισμένη και αξιόλογη επιλογή, η εταιρική δικηγορία προσφέρει εξίσου ελκυστικές προοπτικές για εκείνους που αναζητούν μια πιο πολυδιάστατη καριέρα στον νομικό κόσμο.

Corporate Lawyer

Η εταιρική δικηγορία αναφέρεται στη νομική υποστήριξη που παρέχεται σε εταιρείες και επιχειρήσεις, προσαρμόζοντας τις νομικές γνώσεις και δεξιότητες στις ειδικές ανάγκες τους.

Αυτή η πρακτική συντελεί στην επίλυση νομικών ζητημάτων που αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις κατά την εκτέλεση των δραστηριοτήτων τους, όπως οι συμβάσεις, τα εμπορικά δικαιώματα, οι φορολογικές υποθέσεις και οι εργατικές διαφορές.

Ένας εταιρικός δικηγόρος αποτελεί μια αναγκαία προσθήκη για τις εταιρείες, καθώς παρέχει τη νομική γνώση που απαιτείται για τη λήψη σημαντικών αποφάσεων και τη διαχείριση των νομικών κινδύνων.

Εκτός από τη συμβουλευτική, ο εταιρικός δικηγόρος συμμετέχει ενεργά στις διαπραγματεύσεις, τις συμφωνίες και τις συμβάσεις, επιδιώκοντας την επίτευξη των στόχων και των συμφερόντων της εταιρείας που εκπροσωπεί.

Ένας από τα μεγαλύτερα πλεονεκτήματα της εταιρικής δικηγορίας είναι η πολυποίκιλη φύση των υποθέσεων και των πελατών. Κάθε νέα υπόθεση απαιτεί την ανάλυση και την αντιμετώπιση νέων και διαφορετικών νομικών θεμάτων, κάτι που ενισχύει τη γνώση και τις δεξιότητες του δικηγόρου.

Τέλος, οι πελάτες που υπηρετούν οι εταιρικοί δικηγόροι εκτείνονται από μικρομεσαίες επιχειρήσεις έως πολυεθνικές εταιρείες, παρέχοντας ένα δυναμικό και αναπτυξιακό περιβάλλον.

Έχετε γράψει το βιογραφικό σας και ακόμη να το στείλετε; Για διαβάστε το πώς στέλνω βιογραφικό μέσω email.

Τι προσφέρουμε εμείς σε εσάς;

Η ομάδα μας αποτελείται από στελέχη με χρόνια εμπειρίας σε πολυεθνικές στην Ελλάδα με στο εξωτερικό. Προσφέρουμε συμβουλευτικές υπηρεσίες καριέρας που περιλαμβάνουν τομείς τους οποίους ίσως να μην έχετε εξερευνίσει ακόμη.

Δείτε και ένα υπόδειγμα βιογραφικού στο LinkedIn.

Αφού λοιπόν μάθατε τις επιλογές σας με ένα πτυχίο νομικής, από τους υπεύθυνους ανθρώπινου δυναμικού της ομάδας μας (οι οποίοι πραγματοποίησαν αυτή την έρευνα εργασίας), ας δούμε και πως αλλιώς μπορούμε να σας βοηθήσουμε.

Έχει μέλλον η άσκηση δικηγορίας;

Οι γνώσεις και η εμπειρία μας μπορούν να σας βοηθήσουν να τα καταφέρετε. Εμείς προσφέρουμε υπηρεσίες συμβουλευτικής ώστε να επιλέξετε το πρόγραμμα σπουδών της σχολής που σας ενδιαφέρει, με στόχο την επιτυχία και σύμφωνα πάντα με τις δικές σας ανάγκες.

Μην ξεχνάς ότι το βιογραφικό σου έχει πολύ μεγάλη σημασία, οπότε ο συγκεκριμένος οδηγός θα σε βοηθήσει να είσαι έτοιμος να πετύχεις τους στόχους σου, ενώ δεν θα χρειαστεί να ξοδέψεις ούτε 1 ευρώ.

Μπορείς να κάνεις και να γίνεις ότι θές. Αν δεν είσαι σίγουρος μάθε τι κάνουν οι σύμβουλοι επαγγελματικού προσανατολισμού.

επαγγέλματα | μπορείς | χώρα ελλάδα | τμήματα | κλάδο | απόφοιτοι σχολής | δικηγόροι | αφορά βέβαια |

| δικαιοσύνης | πολλοί | τμήμα | ακολουθήσει | διαγωνισμό | εισαγγελέας | οποία | διοίκησης | χώρα