Skip to content

Πώς στέλνω βιογραφικό μέσω email το 2023;

Πώς μπορώ να στείλω βιογραφικό μέσω email: Ένας ολοκληρωμένος οδηγός

Πόσες φορές έχετε ετοιμάσει το βιογραφικό σας και τη συνοδευτική επιστολή σας (cover letter), είστε έτοιμοι να το στείλετε και τελικά σπαταλάτε μισή ώρα για να γράψετε ένα e mail;

Επειδή λοιπόν όλοι έχουμε βρεθεί στην ίδια θέση, σε αυτό το άρθρο οι experts μας (recruiters, admission officers και άτομα που εργάζονται σε πολυεθνικές), με την επαγγελματική εμπειρία τους, συγκέντρωσαν πληροφορίες από τις εμπειρίες τους και δημιούργησαν αυτόν τον οδηγό για το πώς να το γράψετε.

Εάν βιάζεστε και θέλετε απευθείας ένα παράδειγμα να το κάνετε copy paste, δείτε το Κείμενο e mail για αποστολή βιογραφικού, στο τέλος του άρθρου.

Θέλετε να αναβαθμίσετε το βιογραφικό σας ή και να αλλάξετε καριέρα, επικοινωνίστε μαζί μας για να σας βοηθήσουμε. Οι επιλογές που έχετε είναι περισσότερες από όσες φαντάζεστε.

Εισαγωγή

Η αποστολή βιογραφικού (CV) μέσω email έχει γίνει μια από τις πιο δημοφιλείς και βολικές μεθόδους για όσους αναζητούν εργασία στην ψηφιακή εποχή. Σας επιτρέπει να επικοινωνείτε με τους εργοδότες και τους διευθυντές προσλήψεων γρήγορα και αποτελεσματικά, εξοικονομώντας χρόνο και πόρους. Αυτός ο περιεκτικός οδηγός θα σας οδηγήσει στη διαδικασία βήμα προς βήμα της επιτυχούς αποστολής του βιογραφικού σας μέσω email.

Για να προσθέσετε αυτά που πραγματικά θα σας κάνουν να ξεχωρίσετε και να εντυπωσιάσετε τον υπεύθυνο προσλήψεων ή τον υπεύθυνο ανθρώπινου δυναμικού, μπορείτε να τα διαβάσετε σε ένα από τα άρθρα μας: τι να γράψω το personal statement για τον εαυτό μου

Βήμα 1: Ετοιμάστε το βιογραφικό σας


Πριν στείλετε το βιογραφικό σας, βεβαιωθείτε ότι είναι ενημερωμένο και προσαρμοσμένο για τη συγκεκριμένη αίτηση εργασίας. Επισημάνετε τις σχετικές δεξιότητες, τα προσόντα και την εργασιακή σας εμπειρία. Είναι ζωτικής σημασίας να δημιουργήσετε ένα επαγγελματικό και χωρίς σφάλματα έγγραφο που να δείχνει τις ικανότητές σας και να κάνει θετική εντύπωση στους πιθανούς εργοδότες.

Βήμα 2: Συντάξτε ένα σαφές και συνοπτικό email


Κατά τη σύνταξη του email σας, κρατήστε το σύντομο, επαγγελματικό και επίκαιρο. Ξεκινήστε με έναν επίσημο χαιρετισμό, όπως “Αγαπητέ (Όνομα Παραλήπτη), εάν έχετε χτίσει ήδη κάποια σχέση. Συστηθείτε και αναφέρετε τον σκοπό του email, που είναι να υποβάλετε το βιογραφικό σας για μια συγκεκριμένη θέση. Δηλώστε το ενδιαφέρον σας για τον ρόλο και εκφράστε τον ενθουσιασμό σας για την ευκαιρία.

Δείτε και υπόδειγμα βιογραφικού στο LinkedIn.

Βήμα 3: Επισυνάψτε το βιογραφικό σας


Αφού συντάξετε το email, επισυνάψτε το βιογραφικό σας έγγραφο. Οι περισσότεροι εργοδότες προτιμούν να λαμβάνουν βιογραφικά σε μορφή PDF, καθώς διασφαλίζει ότι η μορφοποίηση του εγγράφου παραμένει ανέπαφη σε διαφορετικές συσκευές και λογισμικό. Για να επισυνάψετε το αρχείο, κάντε κλικ στο εικονίδιο συνδετήρα ή επιλέξτε την επιλογή “Επισύναψη αρχείου” στο πρόγραμμα-πελάτη email σας. Εντοπίστε το αποθηκευμένο αρχείο βιογραφικού στον υπολογιστή σας, επιλέξτε το και κάντε κλικ στο “Άνοιγμα” για να το επισυνάψετε στο email.

Βήμα 4: Δημιουργήστε μια ελκυστική γραμμή θέματος ηλεκτρονικού ταχυδρομείου


Μια καλοφτιαγμένη γραμμή θέματος αυξάνει τις πιθανότητες να ανοίξει και να διαβαστεί άμεσα το email σας. Θα πρέπει να είναι συνοπτικό και να τραβήξει την προσοχή του παραλήπτη.

Βήμα 5: Διορθώστε και στείλτε


Πριν πατήσετε το κουμπί “Αποστολή”, αφιερώστε λίγο χρόνο για να διορθώσετε το email και το βιογραφικό σας για τυχόν λάθη ή τυπογραφικά λάθη. Μια γυαλισμένη και χωρίς σφάλματα εφαρμογή δείχνει προσοχή στη λεπτομέρεια και επαγγελματισμό. Ελέγξτε ξανά ότι έχετε συμπεριλάβει όλα τα απαραίτητα συνημμένα και ότι η διεύθυνση email του παραλήπτη είναι σωστή. Μόλις βεβαιωθείτε ότι όλα είναι εντάξει, στείλτε το email σας.

Εάν θέλετε δείτε ένα παράδειγμα από βιογραφικό για ναυτιλιακή εταιρεία.

Συμπέρασμα

Η αποστολή βιογραφικού μέσω email είναι μια βολική και αποτελεσματική μέθοδος για αιτήσεις εργασίας. Ακολουθώντας αυτά τα βήματα και διασφαλίζοντας ότι το βιογραφικό σας είναι προσαρμοσμένο και χωρίς σφάλματα, μπορείτε να αυξήσετε τις πιθανότητές σας να κάνετε θετική εντύπωση στους πιθανούς εργοδότες. Θυμηθείτε να διατηρείτε έναν επαγγελματικό τόνο σε όλο το email και τη γραμμή θέματός σας και πάντα να κάνετε διόρθωση πριν από την αποστολή. Καλή τύχη με την αναζήτηση εργασίας!

Για να είστε πάντα ενημερωμένοι, μπορείτε να μάθετε και ποιοι είναι οι καλύτεροι μισθοί στην Ελλάδα.

| το βιογραφικό σου | ηλεκτρονικού ταχυδρομείου | μια θέση εργασίας | το βιογραφικό μου σημείωμα |

Παράδειγμα

Κείμενο e mail για αποστολή βιογραφικού

Μπορείτε πολύ απλά να κάνετε copy + paste το παρακάτω κείμενο

Αγαπητέ/ή (όνομα),

Ελπίζω αυτό το μήνυμα να σας βρίσκει καλά. Σας επισυνάπτω το βιογραφικό μου καθώς επιθυμώ να υποβάλω την αίτησή μου για τη διαθέσιμη θέση εργασίας στην (εταιρεία).

Είμαι πεπεισμένος/η ότι οι γνώσεις μου και η εμπειρία μου στον (τομέα) με καθιστούν κατάλληλο υποψήφιο για αυτήν τη θέση. Είμαι πολύ προσηλωμένος/η στην εξέλιξη της καριέρας μου και πιστεύω ότι η (όνομα εταιρείας) παρέχει ένα δυναμικό περιβάλλον για την ανάπτυξη και την επίτευξη των επαγγελματικών μου στόχων.

Παρακαλώ, ενημερώστε με σχετικά με τη διαδικασία που ακολουθείτε για την αξιολόγηση των υποψηφιοτήτων και εάν υπάρχουν περαιτέρω βήματα που πρέπει να ακολουθήσω. Είμαι διαθέσιμος/η για συνέντευξη ή οποιαδήποτε άλλη πληροφορία χρειάζεστε.

Σας ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο και την προσοχή σας. Ανυπομονώ να ακούσω από εσάς.

Με εκτίμηση,

Θέλετε να αναβαθμίσετε το βιογραφικό σας ή και να αλλάξετε καριέρα, επικοινωνίστε μαζί μας για να σας βοηθήσουμε. Οι επιλογές που έχετε είναι περισσότερες από όσες φαντάζεστε.

Προκειμένου να τελειοποιήσετε τον τρόπο με τον οποίο παρουσιάζετε τις δεξιότητες σας, σας προτείνουμε να διαβάσετε το άρθρο μας για τις δεξιότητες στο βιογραφικό.

Εάν δεν σας αρκεί το παραπάνω κείμενου email για να στείλετε το βιογραφικό σας, σας έχουμε και ένα δεύτερο παράδειγμα.

Αγαπητέ/ή (όνομα),

Ελπίζω ότι αυτό το μήνυμα σας βρίσκει καλά. Θα ήθελα να σας κοινοποιήσω το βιογραφικό μου, καθώς ενδιαφέρομαι θερμά για τη θέση (αναφέρετε τη θέση εργασίας ή τον τομέα) στην(εταιρεία).

Μέσω της επαγγελματικής μου πορείας, έχω αποκτήσει πολύτιμη εμπειρία και δεξιότητες που σχετίζονται άμεσα με τις απαιτήσεις της θέσης. Θα ήθελα να τονίσω την επιθυμία μου να συνεισφέρω τα μέγιστα στον οργανισμό σας. Πιστεύω ακράδαντα στις αξίες και τους στόχους σας, και θα ήταν τιμή για μένα να γίνω μέλος της ομάδας σας.

Στο επισυναπτόμενο βιογραφικό, θα βρείτε λεπτομερείς πληροφορίες σχετικά με την εκπαίδευσή μου, την εργασιακή μου ιστορία και τις δεξιότητές μου.

Σας ευχαριστώ για τον χρόνο και την προσοχή σας. Ανυπομονώ να ακούσω από εσάς και να εξετάσουμε την ευκαιρία να συνεργαστούμε. Παρακαλώ, μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μου για οποιαδήποτε ερώτηση ή πληροφορία που χρειάζεστε.

Με εκτίμηση,

Ο οδηγός για συνέντευξη για δουλειά θα σας βοηθήσει για τη συγκεκριμένη θέση εργασίας που ενδιαφέρεστε.

Δείτε τον οδηγό μας για συνέντευξη για μεταπτυχιακό.

Πως θα κάνω το βιογραφικό μου σημείωμα να ξεχωρίζει;

Εάν θέλεις να κάνεις το βιογραφικό σου και τη συνοδευτική επιστολή σου να ξεχωρίζουν ώστε να εξασφαλίσεις τη θέση εργασίας που ονειρεύεσαι, επικοινώνησε μαζί μας.

Ψάχνετε ένα κενό βιογραφικό σημείωμα pdf?