Skip to content

Συνέντευξη για Δουλειά: Απαντήσεις, Ερωτήσεις και Ντύσιμο

Ήρθε λοιπόν η ώρα της συνέντευξης. Στο μυαλό όλων γυρνούν οι ίδιες ερωτήσεις: Πώς να κάνω την καλύτερη προετοιμασία για συνέντευξη για δουλειά; Ποιες είναι οι συχνές ερωτήσεις σε τέτοιες περιπτώσεις; Θα την πάρουμε τη δουλειά και πώς θα είναι το κλίμα;

Περιεχόμενα

Προετοιμασία για συνέντευξη για δουλειά

Σε αυτό το άρθρο οι experts μας (recruiters, admission officers και άτομα που εργάζονται σε πολυεθνικές), με την επαγγελματική εμπειρία τους, συγκέντρωσαν πληροφορίες από τις εμπειρίες τους και δημιούργησαν αυτόν τον οδηγό.

Οι top 10 ερωτήσεις για συνέντευξη για δουλειά

10 ερωτησεις για συνεντευξη

Δεν πρέπει με τίποτα να πάτε σε ένα interview εάν δεν έχετε πρώτα προετοιμάσει αυτές τις 10 ερωτήσεις για συνέντευξη:

 1. Μπορείτε να μας πείτε λίγα πράγματα για τον εαυτό σας;
 2. Ποια είναι το δυνατό σας σημείο και ποια είναι η μεγαλύτερη σας αδυναμία;
 3. Ποιο είναι το επάγγελμα ή η εργασία που ονειρεύεστε να κάνετε;
 4. Πώς αντιμετωπίζετε την πίεση;
 5. Ποιες είναι οι επαγγελματικές σας φιλοδοξίες μέσο και μακροπρόθεσμο;
 6. Περιγράψτε μια δυσκολία που αντιμετωπίσατε σε προηγούμενη θέση εργασίας και πώς την ξεπεράσατε.
 7. Πώς δουλεύετε με ομάδες και πώς αντιμετωπίζετε τη συνεργασία;
 8. Ποια είναι η προσέγγισή σας στην επίλυση προβλημάτων;
 9. Ποιοι είναι οι λόγοι που θέλετε να εργαστείτε σε αυτήν τη θέση ή εταιρία;
 10. Έχετε κάποιες ερωτήσεις για εμάς;

Η σημείωση του expert: οι ερωτήσεις που θα σας κάνουν μπορεί να μην είναι ακριβώς αυτές, αλλά μπορεί να ακούσετε κάτι στην ίδια λογική. Δηλαδή για παράδειγμα αντί να σας ρωτήσουν “Ποια είναι το δυνατό σας σημείο” να σας πούνε “Γιατί εσένα;” Η απάντησή στο τέλος της ημέρας θα είναι η ίδια.

Έτοιμες απαντήσεις για συνέντευξη – ερωτήσεις παγίδα

Ετοιμες απαντησεις για συνεντευξη

Πείτε μου για τον εαυτό σας:

Αυτήν την ερώτηση συνήθως την ακούτε στην αρχή μιας συνέντευξης και σας δίνει την ευκαιρία να παρουσιάσετε τον εαυτό σας και τα δυνατά σας σημεία.

Όταν απαντάτε, εστιάστε στο επαγγελματικό ή ακαδημαϊκό σας υπόβαθρο, τις δεξιότητές σας και τις επιτυχίες σας. Προσπαθήστε να προσαρμόστε το προφίλ σας για τη συγκεκριμένη θέση.

Η σημείωση του expert: Αποφύγετε να μιλήσετε για προσωπικές πληροφορίες που δεν σχετίζονται με την εργασία.

Ποια είναι τα δυνατά σου σημεία; τα αδύναμα; Να είσαι ειλικρινής

Να μία καταπληκτική ευκαιρία να αναδείξετε τις δεξιότητές σας σε μία συνέντευξη για δουλειά.

Εστιάστε σε δεξιότητες που σχετίζονται με τη θέση για την οποία κάνετε τη συνέντευξη, όπως ομαδική εργασία, ηγεσία, επικοινωνία, επίλυση προβλημάτων ή παρουσιάστε τις τεχνικές δεξιότητες σας. Δώστε παραδείγματα για να επιβεβαιώσετε τον τρόπο με τον οποίο χρησιμοποιήσατε αυτές τις ικανότητες σε προηγούμενους ρόλους σας.

Όσον αφορά τις αδυναμίες σας, είναι σημαντικό να είστε ειλικρινείς και να εστιάσετε σε μια δεξιότητα ή έναν τομέα όπου μπορείτε να βελτιωθείτε, παρέχοντας ένα παράδειγμα για τον τρόπο με τον οποίο εργάζεστε για να αντιμετωπίσετε αυτήν την αδυναμία. Αυτήν την ερώτηση να την προσέξετε. Ισως ένα παράδειγμα από προηγούμενη δουλειά και πώς το αντιμετωπίσατε τότε, να σας βοηθήσει.

Προετοιμασια για συνεντευξη για δουλεια

Γιατί θέλετε να εργαστείτε για την εταιρεία μας;

Αυτήν την ερώτηση την ακούτε πάντα και υπάρχει λόγος! Εδώ ο η ο εργοδότης σας παρέχει την ευκαιρία να αποδείξετε ότι έχετε ερευνήσει την εταιρεία και ότι συμφωνείτε με την αποστολή και τις αξίες της.

Μπορείτε να αναφέρετε συγκεκριμένες πτυχές της εταιρείας που σας ενθουσιάζουν, όπως η εταιρική κουλτούρα, τα προϊόντα ή οι υπηρεσίες που παρέχει, ή ακόμη και τα πρόσφατα επιτεύγματά της. Μπορείτε να επικεντρωθείτε στην αποδοχή και τον αντίκτυπο που έχει η εταιρεία στον κλάδο της, καθώς και στην ευκαιρία που σας προσφέρει για επαγγελματική ανάπτυξη και πρόοδο.

Η σημείωση του expert: Μπορεί όλα αυτά να σας φαίνονται περιττά αλλά το άτομο που έχετε απέναντί σας θέλει να μάθει όσα περισσότερα μπορεί για εσάς και αν μπορείτε να ανταποκριθείτε για τη δουλειά που θα σας προσφέρει. Η απάντησή σου σχετικά με τη συγκεκριμένη ερώτηση έχει μεγάλη σημασία.

Ποια είναι τα είδη συνέντευξης για δουλειά;

Τεχνική συνέντευξη

Αυτό το είδος συνέντευξης αφορά θέσεις που απαιτούν τεχνικές γνώσεις και δεξιότητες, όπως οικονομικά, engineering, προγραμματισμός και άλλες σχετικές ειδικότητες. Διαβάστε την περιγραφή της θέσης εργασίας και θα καταλάβετε πολύ εύκολα αν ο ρόλος απαιτεί κάτι τέτοιο. Ο σκοπός της τεχνικής συνέντευξης είναι να αξιολογήσει την τεχνική επάρκεια των υποψηφίων και την καταλληλόλητά τους για τη δουλεία.

Μπορεί λοιπόν να χρειαστεί ολοκληρώσετε ένα case study. Θα σας δοθεί δηλαδή ένα σενάριο – project, κάτι που ίσως να αντιμετωπίζατε σε αυτόν τον ρόλο και θα κληθείτε να το λύσετε σε περιορισμένο χρονικό διάστημα.

Αν θέλεις να βρεις δουλειά χωρίς να ξοδέψεις ούτε ένα ευρώ, μπες στον δωρεάν οδηγό για βιογραφικό.

Συνέντευξη με HR

Η συνέντευξη με HR (Human Resources) είναι μία κατηγορία συνέντευξης που διεξάγεται από το τμήμα ανθρώπινου δυναμικού μιας εταιρείας.

Ο σκοπός αυτής της συνέντευξης είναι να αξιολογήσει την καταλληλόλητα ενός υποψηφίου για μια θέση εργασίας από άποψη προσωπικότητας, δεξιοτήτων, εμπειρίας και προσαρμοστικότητας στον οργανισμό.

Κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης με HR, οι υποψήφιοι μπορεί να:

 1. Κληθείτε να παρουσιάσετε το βιογραφικό σας αναλυτικά.
 2. Να απαντήσετε σε ερωτήσεις σχετικά με τις προσωπικές τους δεξιότητες, αξίες, συμπεριφορές και στάση έναντι της εργασίας και των συναδέλφων.
 3. Να αναλύσετε προηγούμενες εργασιακές σας εμπειρίες, προκειμένου να αποδείξετε τι μπορείτε να συνεισφέρετε στη νέα θέση.

Η σημείωση του expert: διαβάστε προσεκτικά την περιγραφή της θέσης εργασίας. Αν επαναλαμβάνεται συχνά μία λέξη, πχ ηγεσία, θα πρέπει να αποδείξετε στο HR ότι είστε γεννημένοι ηγέτες.

Συνέντευξη για δουλειά

Συνέντευξη με manager

Η συνέντευξη με έναν manager αναφέρεται σε μια διαδικασία συνέντευξης εργασίας όπου ο υποψήφιος συναντά έναν ανώτερο διευθυντή ή manager της εταιρείας. Στη συνέντευξη αυτή, ο manager αξιολογεί τις ικανότητες, την εμπειρία και την καταλληλόλητα του υποψηφίου για μια συγκεκριμένη θέση ή για την είσοδο στον οργανισμό.

Η βασική διαφορά με την συνέντευξη με το HR είναι απλή: θα δείτε τον άνθρωπο με τον οποίο θα δουλεύετε μαζί. Από ότι καταλαβαίνετε ίσως να έχει μεγάλη σημασία να δεί ότι μπορείτε να δουλέψετε για αυτό το άτομο.

Από άποψη ερωτήσεων να αναμένετε ένα μίγμα τεχνικών ερωτήσεων και ερωτήσεων τύπου HR.

Η σημείωση του expert: πρέπει να είστε προετοιμασμένοι για τη συνέντευξη, να απαντήσετε με σαφήνεια και να αναδείξετε τις δεξιότητες και την εμπειρία που σας καθιστούν κατάλληλους για τη δουλειά.

Τελική συνέντευξη – assessment center

Εάν έχετε κάνει αίτηση για θέση σε μία πολυεθνική σίγουρα έχετε ακούσει το Assessment Center.

Στο Assessment Center, οι υποψήφιοι συμμετέχουν σε μια σειρά ασκήσεων και δραστηριοτήτων, οι οποίες σχεδιάζονται για να μετρήσουν διάφορες πτυχές των ικανοτήτων τους. Οι ασκήσεις μπορεί να περιλαμβάνουν τις εξής:

 1. Ομαδικές ασκήσεις: Οι υποψήφιοι καλούνται να συνεργαστούν με άλλους για να επιλύσουν ένα πρόβλημα ή να ολοκληρώσουν μια εργασία. Αξιολογείται η ικανότητά τους να εργάζονται σε ομάδα, να αναλάβουν ρόλους ηγεσίας και να επικοινωνούν αποτελεσματικά.
 2. Case studies: Οι υποψήφιοι αντιμετωπίζουν προβλήματα ή καταστάσεις και καλούνται να τα αναλύσουν, να εξετάσουν επιλογές και να παρουσιάσουν λύσεις. Αξιολογείται η ικανότητά τους να σκέφτονται αναλυτικά και δημιουργικά.
 3. Προφορικές και γραπτές παρουσιάσεις: Οι υποψήφιοι καλούνται να παρουσιάσουν ένα θέμα ή μια ιδέα ενώπιον των αξιολογητών που συνήθως είναι οι μελλοντικοί τους managers. Αξιολογείται η ικανότητά τους να επικοινωνούν με σαφήνεια, αυτοπεποίθηση και πειστικότητα.
 4. Ατομικές συνεντεύξεις: Οι υποψήφιοι συναντούν έναν αξιολογητή για μια μία συνέντευξη, όπου τους ρωτιούνται ερωτήσεις σχετικά με τις ικανότητές τους, τις επαγγελματικές εμπειρίες και τις στάσεις τους.

Η σημείωση του expert: o σκοπός του Assessment Center είναι να παρέχει μια σφαιρική και αντικειμενική αξιολόγηση των υποψηφίων. Είναι μια κουραστική διαδικασία που μπορεί να κρατήσει και ολόκληρη τη μέρα.

συνεντευξη για δουλεια

Τί να κάνω πριν ξεκινήσει η συνέντευξη για δουλειά;

Προκειμένου να τελειοποιήσετε τον τρόπο με τον οποίο παρουσιάζετε τις δεξιότητες σας, σας προτείνουμε να διαβάσετε το άρθρο μας για τις δεξιότητες στο βιογραφικό.

Απάντηση σε email για συνέντευξη.

Το πρώτο που θα πρέπει να κάνετε είναι να απαντήσετε στο email που θα σας στείλουν.

Παράδειγμα email στα Ελληνικά:

Θέμα: Αίτηση για συνέντευξη

Αγαπητέ/ή ….,

Είμαι διαθέσιμος/η για συνέντευξη την επόμενη εβδομάδα, κατά προτίμηση την Τρίτη ή την Πέμπτη, αλλά είμαι ανοιχτός/ή σε άλλες προτάσεις. Παρακαλώ ενημερώστε με για την διαθεσιμότητά σας.

Θα ήθελα επίσης να σας ζητήσω να μου αποστείλετε τυχόν πρόσθετες πληροφορίες ή τυχόν έγγραφα που πρέπει να προετοιμάσω πριν τη συνέντευξη.

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για τον χρόνο σας και την ευκαιρία. Ανυπομονώ να ακούσω από εσάς.

Με εκτίμηση

Παράδειγμα email στα Αγγλικά:

Subject: Request for an Interview

Dear [….,

I am available for an interview next week, preferably on Tuesday or Thursday, but I am open to other time proposals as well. Please inform me about your availability and the best time for you.

I would also like to request any additional information or documents that I need to prepare before the interview.

Thank you in advance for your time and consideration. I look forward to hearing from you.

Best regards

Η Συνέντευξη για δουλειά θα γίνει στα αγγλικά ή ελληνικά;

Η δυνατότητα να πραγματοποιήσετε μια συνέντευξη για δουλειά σε μια γλώσσα που δεν είναι η μητρική σας είναι μια πρόκληση. Ωστόσο, με την κατάλληλη προετοιμασία και τις σωστές στρατηγικές, μπορείτε να αυξήσετε τις πιθανότητες επιτυχίας σας.

Προετοιμαστείτε επαρκώς πριν από τη συνέντευξη.

Κατανοήστε τις βασικές έννοιες και ορολογία που σχετίζονται με τη θέση εργασίας και την εταιρεία. Ενημερωθείτε για τις συχνές ερωτήσεις που απαντώνται κατά τη διάρκεια της συνέντευξης και προετοιμαστείτε να δώσετε συγκεκριμένα παραδείγματα που αναδεικνύουν τις ικανότητές σας.

Ασκηθείτε στην ομιλία στην ξένη γλώσσα.

Είναι σημαντικό να εξασκηθείτε στη γλώσσα που θα χρησιμοποιηθεί κατά τη συνέντευξη. Μπορείτε να ακούτε προγράμματα ειδήσεων, podcasts ή ακόμη και να πραγματοποιείτε ρόλους παιχνιδιού με φίλους ή συνεργάτες για να εξασκηθείτε στην επικοινωνία στην ξένη γλώσσα.

Ζητήστε Βοήθεια:

Μην φοβηθείτε να ζητήσετε βοήθεια κατά τη διάρκεια της συνέντευξης, ειδικά αν χρειαστεί να επεξηγήσετε κάτι ή να ζητήσετε να σας επαναλάβουν μια ερώτηση. Είναι σημαντικό να διασφαλίσετε ότι κατανοείτε πλήρως τις ερωτήσεις και να μην καταλαβαίνετε κάτι λανθασμένα.

Συνέντευξη για δουλειά ντύσιμο

Κάνε την έρευνα σου για τη συγκεκριμένη θέση εργασίας.

Η προετοιμασία είναι ο παράγοντας κλειδί για μια επιτυχημένη συνέντευξη εργασίας. Όμως, πέρα από την κλασική προετοιμασία που περιλαμβάνει την εξέταση της εταιρείας και την αναβάθμιση του βιογραφικού σας, υπάρχει ένας ακόμα σημαντικός παράγοντας που δεν πρέπει να παραβλέπετε: η έρευνα για τη συγκεκριμένη θέση εργασίας.

Κατανόηση των απαιτήσεων

Η πρώτη και πιο σημαντική βήματα είναι η κατανόηση των απαιτήσεων της συγκεκριμένης θέσης εργασίας. Διαβάστε προσεκτικά την περιγραφή της θέσης, εξετάστε τις αρμοδιότητες και τις απαιτούμενες δεξιότητες. Αναζητήστε επίσης πληροφορίες σχετικά με την εταιρεία, τον κλάδο της και τις τρέχουσες τάσεις στον τομέα.

Ερευνήστε την εταιρεία

Μια καλά ενημερωμένη γνώση για την εταιρεία στην οποία αιτείστε εργασία είναι απαραίτητη. Αναζητήστε πληροφορίες για την ιστορία, τις αξίες, τα προϊόντα/υπηρεσίες και την εταιρική κουλτούρα της. Αν είναι δυνατόν, εντοπίστε πληροφορίες για την ομάδα που θα εργαστείτε και τον ενδεχόμενο επικεφαλής μέσω του LinkedIn.

Εξετάστε τις προηγούμενες επιτυχίες

Ένας άλλος τρόπος για να εντυπωσιάσετε τους εργοδότες είναι να εξετάσετε τις προηγούμενες επιτυχίες της εταιρείας. Ανακαλύψτε έργα, προϊόντα ή υπηρεσίες που έχουν ξεχωρίσει και επικεντρωθείτε στο πώς μπορείτε να συνεισφέρετε σε αυτές τις επιτυχίες με τις δεξιότητές σας.

Τι να κάνω κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης για δουλειά;

Τι να φορέσω σε συνέντευξη για δουλειά;

Τι να φορέσω σε συνέντευξη για δουλειά

Όταν πρόκειται για το τι να φορέσετε σε μια συνέντευξη για δουλειά, να θυμάστε ότι η εμφάνισή σας παίζει σημαντικό ρόλο στη πρώτη εντύπωση. Είναι σημαντικό να είστε κατάλληλα ντυμένοι και να δείχνετε επαγγελματικοί.

Οι ενδυματολογικοί κανόνες μπορεί να διαφέρουν ανάλογα με τον τομέα εργασίας και την εταιρεία, αλλά υπάρχουν ορισμένες γενικές οδηγίες που μπορούν να σας βοηθήσουν. Ακολουθούν μερικές συμβουλές για την ενδυματολογική επιλογή σας:

Επιλέξτε κάτι επαγγελματικό και καθαρό. Συνήθως, ένα κομψό κοστούμι με πουκάμισο ή μια κομψή φούστα/παντελόνι με μια στιλάτη μπλούζα αποτελούν ασφαλή επιλογή για μία δουλειά γραφείου.

Προσέξτε την εφαρμογή των ενδυμάτων σας. Είναι σημαντικό να φορέσετε κομμάτια που σας προσαρμόζονται καλά και να δείχνετε περιποιημένοι. Αποφύγετε υπερβολικά στενά ή φαρδιά ρούχα, καθώς και ρούχα που είναι πολύ προκλητικά ή εντυπωσιακά.

Επιλέξτε συμβατά αξεσουάρ. Ένα κομψό ρολόι, μια διακριτική γραβάτα ή μια καλαίσθητη τσάντα μπορούν να προσθέσουν στυλ και επαγγελματικότητα στην εμφάνισή σας. Αποφύγετε τα υπερβολικά ή εντυπωσιακά αξεσουάρ που μπορεί να προκαλέσουν απόσπαση από τον πυρήνα της συνέντευξης.

Τέλος, προσαρμόστε την ενδυματολογική σας επιλογή στον κλάδο εργασίας και την εταιρεία. Σε μερικούς τομείς, όπως οι χρηματοοικονομικές υπηρεσίες ή η νομική, μπορεί να απαιτείται πιο συντηρητική εμφάνιση με κοστούμι, ενώ σε πιο δημιουργικούς κλάδους, όπως η τεχνολογία ή ο σχεδιασμός, μπορεί να είναι αποδεκτό να είστε λίγο πιο ανεπίσημοι, αλλά πάντα επαγγελματικοί.

Τι να ρωτήσω σε μια συνέντευξη – κάνε τις δικές σου ερωτήσεις

Τι να ρωτήσω σε μια συνέντευξη;

Ως υποψήφιος σε μια συνέντευξη, είναι εξίσου σημαντικό να έχετε και εσείς τη δυνατότητα να ρωτήσετε τον εργοδότη, καθώς αυτό δείχνει ενδιαφέρον και προθυμία για επικοινωνία. Ορισμένες συνηθισμένες ερωτήσεις που μπορείτε να υποβάλετε σε μια συνέντευξη περιλαμβάνουν:

 1. Πώς θα περιγράφατε τον τυπικό ρόλο και τις αρμοδιότητες για αυτήν τη θέση;
 2. Ποια είναι η κουλτούρα της εταιρείας και πώς εκφράζεται;
 3. Ποιες είναι οι προοπτικές ανάπτυξης και προαγωγής σε αυτήν τη θέση;
 4. Ποια είναι η ομάδα ή το τμήμα στο οποίο θα εργαστώ και ποιος θα είναι ο αρμόδιος επιβλέπων μου;
 5. Ποιες είναι οι προκλήσεις που αντιμετωπίζει η εταιρεία σε αυτόν τον τομέα και πώς μπορώ να συνεισφέρω;
 6. Ποια είναι η πορεία που έχει ακολουθήσει ένας επιτυχημένος υπάλληλος σε αυτήν τη θέση;
 7. Ποιες είναι οι προοπτικές για επιμόρφωση και επαγγελματική ανάπτυξη;
 8. Πώς μετράτε την επιτυχία σε αυτήν τη θέση και ποια είναι τα κριτήρια αξιολόγησης;

Αυτές οι ερωτήσεις σας βοηθούν να κατανοήσετε καλύτερα τον ρόλο, τις προοπτικές και τις προκλήσεις που σχετίζονται με τη θέση εργασίας και επίσης δείχνουν ενδιαφέρον για την εταιρεία και το μελλοντικό σας περιβάλλον εργασίας.

συνεντευξη για δουλεια χωρις προυπηρεσια

Τι να κάνω αφού τελειώσει μια συνέντευξη για δουλειά;

Στείλε ευχαριστήριο email μετά από συνέντευξη για δουλειά

Παρακάτω θα βρείτε ένα παράδειγμα ευχαριστηρίου email μετά από μια συνέντευξη για δουλειά, τόσο στα αγγλικά όσο και στα ελληνικά:

Στα αγγλικά:

Subject: Thank You for the Interview

Dear ….,

I wanted to take a moment to express my gratitude for the opportunity to interview for the [Job Position] at ….. It was a pleasure meeting you and discussing the role and my qualifications.

I appreciate the time and effort you and the interview panel dedicated to the interview process. I was impressed by the professionalism and the engaging conversation we had. The insights I gained about the company’s vision and values further solidified my interest in joining the team.

I believe that my skills and experience align well with the requirements of the position, and I am excited about the possibility of contributing to …. success. I am confident that my [mention a relevant skill or experience] will be an asset to the team.

Please feel free to reach out to me if there is any additional information or documentation you may need. I am eagerly looking forward to hearing about the next steps in the hiring process.

Once again, thank you for considering my candidacy. I appreciate your time and consideration.

Best regards,

Στα ελληνικά:

Θέμα: Ευχαριστώ για τη Συνέντευξη

Αγαπητέ/ή ….,

Ήθελα να αφιερώσω λίγο χρόνο για να εκφράσω την ευγνωμοσύνη μου για την ευκαιρία να συμμετέχω στη συνέντευξη για τη θέση ….. Ήταν χαρά μου να γνωριστούμε και να συζητήσουμε τον ρόλο και τις προσόντα μου.

Εκτιμώ τον χρόνο και την προσπάθεια που αφιερώσατε εσείς και η επιτροπή της συνέντευξης για τη διαδικασία. Οι εισηγήσεις που αποκόμισα σχετικά με το όραμα και τις αξίες της εταιρείας ενίσχυσαν περαιτέρω το ενδιαφέρον μου να γίνω μέλος της ομάδας.

Πιστεύω ότι οι δεξιότητές μου και η εμπειρία μου ταιριάζουν καλά με τις απαιτήσεις της θέσης, και είμαι ενθουσιασμένος/η για την πιθανότητα να συμβάλω στην επιτυχία της ….. Είμαι βέβαιος/η ότι οι [αναφέρετε μια σχετική δεξιότητα ή εμπειρία] μου θα αποτελέσουν προστιθέμενη αξία για την ομάδα.

Παρακαλώ μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μου αν χρειάζεστε οποιαδήποτε επιπλέον πληροφορία ή έγγραφα. Ανυπομονώ να μάθω για τα επόμενα βήματα στη διαδικασία πρόσληψης.

Εκτιμώ τον χρόνο και την προσοχή σας.

Με εκτίμηση,

Τι δεν μπορεί να σε ρωτήσει ο πιθανός εργοδότης σου.

Όταν αναζητείτε μια συγκεκριμένη θέση εργασίας λογικό είναι να αναμένετε και κάποιες ερωτήσεις οι οποίες ξεφεύγουν από τα συνηθισμένα. Μπορεί ο εργοδότης να θέλει να μάθει για τον εαυτό σου, τους στόχους σου κλπ. Πολλές φορές όμως μπορεί να ρωτήσει και κάτι που κανονικά δεν θα έπρεπε να τον ενδιαφέρει.

Σε μία συνέντευξη εργασίας δεν μπορούν να σας ρωτήσουν τα εξής, και αν σας ρωτήσουν έχετε κάθε δικαίωμα να μην απαντήσετε:

 1. Φυλετική ή εθνική καταγωγή
 2. Εθνικότητα
 3. Θρησκεία ή πεποιθήσεις
 4. Σεξουαλικό προσανατολισμό
 5. Σχέδια οικογενειακής σύστασης – εάν θέλετε να κάνετε παιδιά
 6. Ανάπηρη κατάσταση
 7. Ηλικία
 8. Οικογενειακή κατάσταση
 9. Προηγούμενες ασθένειες ή ιατρική ιστορία
 10. Ερωτήσεις που αποκαλύπτουν προσωπικές πληροφορίες προστατευόμενες από τον νόμο.

Ίσως να έχετε ήδη εντοπίσει αυτές τις ερωτήσεις για κάποια προηγούμενη δουλειά, οι οποίες έγιναν είτε λόγω έλλειψης γνώσης από τον εργοδότη (εάν είστε καλοπροαίρετοι και πιστεύετε στην καλοσύνη των ανθρώπων), είτε λόγω πρόθεσης. Ανεξαρτήτως του λόγου, αν διαπιστώσετε ότι επιμένουν να τις υποβάλλουν, θα ήταν καλό να σκεφτείτε να αποχωρήσετε από την συνέντευξη, και μάλιστα άμεσα.

2η συνέντευξη για δουλειά

2η συνεντευξη για δουλεια

Σίγουρα, είναι σημαντικό να προετοιμαστείτε προσεκτικά για τη δεύτερη συνέντευξη για δουλειά. Είναι πιθανό να σας έχουν καλέσει αυτή τη φορά επειδή έχετε καταφέρει να κάνετε θετική εντύπωση κατά την πρώτη φάση του διαλόγου. Παρακάτω σας παρέχω μερικές συμβουλές για να προετοιμαστείτε αποτελεσματικά:

 1. Επανεξετάστε την Πρώτη Συνέντευξη: Κρατήστε το υλικό από την πρώτη συνέντευξη ώστε να θυμάστε τα στοιχεία που συζητήθηκαν και τα ερωτήματα που σας κάνανε. Αυτό μπορεί να σας βοηθήσει να προετοιμαστείτε για πιθανές συνέχειες.
 2. Ερευνήστε Περισσότερο για την Εταιρεία: Εμβαθύνετε στην έρευνα σας για την εταιρεία. Μάθετε περισσότερα για τη φιλοσοφία, τις αξίες, τα προϊόντα/υπηρεσίες της, και τυχόν πρόσφατες εξελίξεις. Αυτό θα σας βοηθήσει να δείξετε το ενδιαφέρον σας και την προσαρμογή σας στην εταιρική κουλτούρα.
 3. Ανανεώστε το Βιογραφικό σας: Ενημερώστε το βιογραφικό σας με τυχόν νέες εργασιακές εμπειρίες ή δεξιότητες που έχετε αποκτήσει από την πρώτη συνέντευξη. Μπορεί να σας ρωτήσουν για στοιχεία που δεν είχαν έρθει στο φως στην πρώτη φάση.
 4. Εξασκηθείτε σε Συνήθεις Ερωτήσεις: Αναθεωρήστε συνήθεις ερωτήσεις που μπορεί να σας θέσουν σε μια δεύτερη συνέντευξη και εξασκηθείτε στις απαντήσεις σας. Παραδείγματα περιλαμβάνουν ερωτήσεις για τις δεξιότητές σας, την εμπειρία σας, προηγούμενα επιτεύγματα, και τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζετε δυσκολίες.
 5. Προετοιμαστείτε για Σενάρια και Καταστάσεις: Ενδεχομένως να σας δοθούν σενάρια ή καταστάσεις για να αντιμετωπίσετε και να εξετάσετε τη σκέψη και τις δεξιότητές σας. Εξασκηθείτε στο πώς θα αντιδράσετε και θα επιλύσετε προβλήματα.
 6. Ετοιμάστε Ερωτήσεις: Αυτό δείχνει το ενδιαφέρον και τη δέσμευσή σας για τη θέση. Μπορείτε να ρωτήσετε για την εργασιακή κουλτούρα, τον ρόλο, τις ευκαιρίες εξέλιξης, κλπ.
 7. Ντυθείτε Κατάλληλα: Επιλέξτε κατάλληλη ενδυμασία που ταιριάζει με την εταιρική κουλτούρα και τον τύπο της θέσης.
 8. Άσκηση και Αυτοπεποίθηση: Αναζητήστε τρόπους να αυξήσετε την αυτοπεποίθησή σας, όπως η ασκηση, η διαλογιστική, και η θετική νοοτροπία.

Μην ξεχνάτε ότι η δεύτερη συνέντευξη είναι μια ευκαιρία να δείξετε ακόμα περισσότερο τις ικανότητές σας και το ενδιαφέρον σας για τη θέση. Ετοιμαστείτε καλά, δείξτε εμπιστοσύνη και συνέπεια, και θυμηθείτε ότι η προετοιμασία είναι ο κλειδί για επιτυχημένη εμφάνιση.

Εξασφάλισε τη θέση για την οποία ενδιαφέρεσαι

Συνέντευξη για δουλειά πωλήτρια

Συνέντευξη για δουλειά πωλήτρια

Πως θα κερδίσεις τη δουλειά από τη συνέντευξη

Η εμπειρία σου δεν θα κάνει απαραίτητα την διαφορά. Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή, δεν γίνονται όλοι οι οικονομολόγοι Keynes μόνο με την απόκτηση ενός πτυχίου οικονομικών. Χρειάζεται να έχετε υπομονή, να αναπτύξετε τις κατάλληλες δεξιότητες, να ακολουθήσετε το κατάλληλο πρόγραμμα σπουδών και να επιλέξετε τα μαθήματα που σας ενδιαφέρουν, ώστε να έχετε μία ιδέα του τί να περιμένετε από την δουλεία σας.

Οι δεξιότητές σου στο τέλος της ημέρας μπορεί να σου εξασφαλίσουν τη δουλειά που πραγματικά θέλεις. Μην ξεχνάς να είσαι ειλικρινής, να έχεις κάνει προετοιμασία ώστε να είσαι έτοιμος και μπορείς να κάνεις και να καταφέρεις ότι ότι έχεις φανταστεί.

Ανακαλύψτε πώς να ξεχωρίσετε σε μια συνέντευξη για δουλειά χωρίς προϋπηρεσία, ακολουθώντας συμβουλές για το ντύσιμο που κεντρίζει την προσοχή. Ετοιμαστείτε με έτοιμες απαντήσεις σε 10 συνηθισμένες ερωτήσεις, ενισχύοντας την αυτοπεποίθησή σας και εντυπωσιάζοντας τους εργοδότες. Μάθετε τι να φορέσετε για μια εντυπωσιακή παρουσίαση και πώς να ρωτήσετε τις σωστές ερωτήσεις κατά τη διάρκεια της συνέντευξης, προσθέτοντας επιπλέον αξία στην επαγγελματική σας παρουσία.

Συνεντευξη για δουλεια απαντησεισ

Συνεντευξη για δουλεια απαντησεισ

Ερωτήσεις συνέντευξης – πώς να απαντήσεις: Γιατί θέλεις να εργαστείς στην εταιρεία μας; Έχεις κάνει την έρευνά σου; Πώς βλέπεις τον εαυτό σου σε 5 χρόνια;