Skip to content

Τι μπορώ να κάνω με πτυχίο οικονομικών

Τι μπορώ να κάνω με πτυχίο οικονομικών; Πάρα πολλά, είναι η απάντηση. Μπορείτε να γίνετε Οικονομολόγος, Financial Analyst, Consultant, Λογιστής, Auditor και πολλά πολλά ακόμη. Διαβάστε αυτό το άρθρο που ετοίμασαν οι experts μας και μάθετε τις επιλογές σας αλλά και τους πιθανούς μισθούς σας.

βιογραφικο για οικονομολογους

Τελικά ο οικονομολόγος τι κάνει;

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Δεν γίνονται όλοι οι οικονομολόγοι Keynes μόνο με την απόκτηση ενός πτυχίου οικονομικών. Χρειάζεται να έχετε υπομονή, να αναπτύξετε τις κατάλληλες δεξιότητες, να ακολουθήσετε το κατάλληλο πρόγραμμα σπουδών και να επιλέξετε τα μαθήματα που σας ενδιαφέρουν, ώστε να έχετε μία ιδέα του τί να περιμένετε από την δουλεία σας. Αλλά να μην ξεχνάτε ότι αποτελεί μια ακόμη δουλειά σαν όλες τις άλλες. Πάμε λοιπόν να δούμε με τι πραγματικά ασχολείται ένας οικονομολόγος.

Αν θέλεις να βρεις δουλειά χωρίς να ξοδέψεις ούτε ένα ευρώ, μπες στον δωρεάν οδηγό για βιογραφικό.

Γενικά Ένας οικονομολόγος αναλύει δεδομένα.

Ένας οικονομολόγος ασχολείται με τη μελέτη και ανάλυση της οικονομίας και των οικονομικών φαινομένων. Οικονομολόγοι αναλύουν οικονομικά δεδομένα, ερευνούν τις οικονομικές τάσεις και προβλέπουν τις εξελίξεις στην αγορά. Αναλύουν την επίδραση των πολιτικών, των νόμων και των κοινωνικών παραγόντων στην οικονομία.

Οι οικονομολόγοι εργάζονται σε ποικίλα πεδία στα οικονομικά, συμπεριλαμβανομένων επιχειρήσεων, τραπεζών, οργανισμών, ακαδημαϊκών ιδρυμάτων και ερευνητικών οργανισμών. Οι ειδικεύσεις μπορεί να περιλαμβάνουν οικονομική ανάλυση, οικονομικό σχεδιασμό, οικονομική πολιτική, δημόσια οικονομικά, ανάλυση κινδύνου, οικονομική έρευνα και διαχείριση πόρων και άλλες μορφές κρατικών δαπανών.

Στα οικονομικά οι σπουδές έχουν μεγάλη σημασία. Για αυτόν ακριβώς τον λόγο φροντίστε να είστε πάντα ενημερωμένοι για τις τάσεις της αγοράς και για το τι αναζητούν οι επιχειρήσεις.

Εάν θέλετε δείτε ένα παράδειγμα από βιογραφικό για ναυτιλιακή εταιρεία.

Που μπορώ να βρω δουλειά ως οικονομολόγος;

τι μπορω να κανω με πτυχιο οικονομικων

Με ένα πτυχίο οικονομικών επιστημών, ανοίγονται μπροστά σας πολλά παράθυρα για την επαγγελματική σας πορεία και θέσεις εργασίας που δεν είχατε υπόψη σας. Έχετε την ευκαιρία να αναζητήσετε τύπους επιχειρήσεων, προσαρμοσμένες στα ενδιαφέροντά σας και τους προσωπικούς σας στόχους. Μπορείτε να εξετάσετε μια ποικιλία επαγγελματικών μονοπατιών που ανοίγονται μπροστά σας, χωρίς να περιοριστείτε από συγκεκριμένους τομείς.

Δεν είστε σίγουροι για την καριέρα σας και τις διαθέσιμες θέσεις εργασίας; Μάθετε τι κάνουν οι σύμβουλοι επαγγελματικού προσανατολισμού.

Επαγγελματική πορεία ως οικονομολόγος

Ως οικονομολόγος, θα ασχολείστε με πιο θεωρητικά ζητήματα, όπως το πώς θα διαμορφωθεί το μακροοικονομικό περιβάλλον, τι επίπτωση μπορεί να έχει η κλιματική αλλαγή σε πολλούς τομείς της οικονομίας και άλλα.

Μπορείτε να ασχοληθείτε με την οικονομική ανάλυση, την πρόβλεψη των αγορών, τη διεξαγωγή οικονομικών μελετών και την παροχή συμβουλών για οικονομικές αποφάσεις. Το πεδίο εργασίας σας μπορεί να είναι ευρύ, συμπεριλαμβανομένων εταιρειών, τραπεζών, κυβερνητικών οργανισμών ή ακαδημαϊκών ιδρυμάτων.

τι μπορω να κανω με πτυχιο οικονομικων

Ένα παράδειγμα της δουλειάς του οικονομολόγου

Οικονομολόγοι υπάρχουν σε μεγάλες εταιρίες στις οποίες ασχολούνται με εσωτερικές μελέτες ή εκδίδουν ενημερωτικά δελτία. Για παράδειγμα εάν κάποιος οικονομολόγος εργάζεται σε μία εταιρεία ακινήτων, θα χρησιμοποιήσει τα κατάλληλα εργαλέια (R, PowerBi, ακόμη και Excel), και θα κάνει μία οικονομετρική ανάλυση για να προτείνει κάποια σενάρια για το πώς θα εξελιχθεί η αγορά ακινήτων. Στη συνέχεια η διοίκηση της εταιρείας θα χρησιμοποιήσει τα πορίσματα για να πραγματοποιήσει τις απαραίτητες επενδύσεις. Μέρος αυτής της έρευνας μπορεί και να δημοσιευθεί στο site της εταιρείας.

Εξειδίκευση ως χρηματοοικονομικός αναλυτής

Ως financial analyst, θα ασχολείστε με ανάλυση δεδομένων παντός τύπου. Είτε οικονομικών δεδομένων, χρηματοοικονομικών, λογιστικών είτε δεδομένων που αφορούν τον δημόσιο τομέα είτε τον ιδιωτικό. Πάντα θα ασχολείστε με την ερμηνεία τους.

Μπορείτε να επικεντρωθείτε στην ανάλυση των χρηματοοικονομικών αγορών, των επενδύσεων και του χρηματοοικονομικού σχεδιασμού. Ο ρόλος σας θα περιλαμβάνει την αξιολόγηση της απόδοσης των επενδύσεων, τη δημιουργία μοντέλων αξιολόγησης κινδύνου, ανάλυση χρηματοοικονομικού κινδύνου και την παροχή συστάσεων σε επενδυτές. Θα σας απασχολούν τα οικονομικά των επιχειρήσεων και η επιχειρηματική στρατηγική τους.

Ένα παράδειγμα της δουλειάς του Financial Analyst

Σαν junior αναλυτής θα χρησιμοποιείτε οικονομικά data τα οποία τα λαμβάνετε είτε από κάποιον οικονομολόγο είτε από κάποιο database. Στη συνέχεια θα τα οργανώνετε και θα τα προετοιμάζετε για κάποιον πιο senior αναλυτή από εσάς. Όταν και εσείς με τη σειρά σας γίνετε πιο έμπειρος αναλυτής θα έχετε πιο πολλές επιλογές με το πως θα ερμηνεύετε αυτά τα δεδομένα. Απαραίτητο εργαλείο σε αυτή σας τη προσπάθεια θα είναι το excel! Άρα πρέπει να μάθετε να το χειρίζεστε με μάτια κλειστά. Στα οικονομικά και συγκεκριμένα ως financial analyst, η ανάλυση δεδομένων γίνεται κατά 90% με χρήση excel.

ένα πτυχίο οικονομικών | πτυχίου οικονομικών| στα οικονομικά | αυτόν τον τομέα | ένας απόφοιτος | θέσεις όπως | επιχειρήσεων | δεξιότητες | διευθυντής διοίκησης | αναλυτές | αγοράς | οικονομίας |

Διοίκηση επιχειρήσεων

τι μπορω να κανω με πτυχιο οικονομικων

Θεωρητικά ένας απόφοιτος οικονομικών έχει τις δεξιότητες και τη γνώση να ακολουθήσει μία καριέρα σε όλους τους τομείς μίας επιχείρησης ή ενός οργανισμού.

Με τις γνώσεις σας στην οικονομία, μπορείτε να αναλάβετε διοικητικούς ρόλους σε επιχειρήσεις. Μπορείτε να εργαστείτε σε τομείς όπως οικονομικός σχεδιασμός, διαχείριση κινδύνων, πωλήσεις και marketing, καθώς και να αναλάβετε ρόλο επιχειρηματικού συμβούλου ή ακόμη και θέση υπεύθυνου ανθρωπίνων πόρων.

Επαγγελματική πορεία ως λογιστής/ελεγκτής

Ένα πτυχίο οικονομικών σας προσφέρει πολλές πιθανές θέσεις εργασίας. Μπορείτε να ειδικευτείτε στη λογιστική και τη φορολογία και να εργαστείτε ως λογιστές ή ελεγκτές. Θα αναλάβετε την καταγραφή και ανάλυση των οικονομικών εγγραφών της επιχείρησης και θα εξασφαλίζετε τη συμμόρφωση με τους οικονομικούς κανονισμούς. Βασική προυπόθεση είναι η γνώση λογιστικής.

Σύμβουλος επιχειρήσεων

Αν αναπτύξετε τις κατάλληλες δεξιότητες, θα γίνετε ένας σύμβουλος ικανός να διαχειρίζεται τα προβλήματα που δημιουργούνται στις επιχειρήσεις. Μπορείτε να παρέχετε συμβουλές σε επιχειρήσεις σχετικά με οικονομικές αποφάσεις, ανάλυση κόστους, βελτιστοποίηση διαδικασιών και στρατηγικό σχεδιασμό.

Εάν επιλέξετε αύτον τον τομέα, θα μπορείτε να εργαστείτε είτε σαν ελεύθερος επαγγελματίας, είτε σε κάποια μεγάλη εταιρεία Consulting (Management Consulting η Big4). Σε κάθε μία από αυτές τις επιλογές να περιμένετε δύσκολα ωράρια αλλά και συνήθως καλόυς μισθούς.

Έχετε γράψει το βιογραφικό σας και ακόμη να το στείλετε; Για διαβάστε το πώς στέλνω βιογραφικό μέσω email

Ακαδημαϊκή σταδιοδρομία και επίλυση οικονομικών προβλημάτων

Αν το επιθυμείτε, μπορείτε να εξειδικευτείτε στην ακαδημαϊκή έρευνα και να γίνετε καθηγητής οικονομικών σε πανεπιστήμια και άλλα ακαδημαϊκά ιδρύματα. Αυτό συνήθως απαιτεί μεταπτυχιακές ή διδακτορικές σπουδές.

Εσείς που θα επιλέξετε αυτόν τον τομέα να ξέρετε ότι σας περιμένει πολύ διάβασμα. Μπορεί η απόκτηση ενός πτυχίου οικονομικών να μην είναι η πιο δύσκολη διαδικασία του κόσμου αλλά όταν φτάσετε σε μεταπτυχιακό επίπεδο τα πράγματα αλλάζουν.

Πρόκειται για μερικές από τις πολλές επιλογές που έχετε στη διάθεσή σας. Επιλέξτε αυτή που ανταποκρίνεται περισσότερο στα ενδιαφέροντά σας και εξερευνήστε την πλήρη γκάμα ευκαιριών που σας προσφέρει ένα πτυχίο Οικονομικών.

Μπορείτε να βρείτε και 2 παραδείγματα από συστατικές επιστολές για μεταπτυχιακό.

Oικονομολόγος μισθός

οικονομολογοσ μισθοσ

Το εύρος των μισθών στην Ελλάδα μπορεί να διαφέρει ανάλογα με διάφορους παράγοντες, όπως η εμπειρία, η εξειδίκευση, οι θέσεις εργασίας, ο τομέας και η τοποθεσία. Επίσης, πρέπει να ληφθεί υπόψη ότι οι μισθοί εξελίσσονται με τον χρόνο και μπορεί να υπάρχουν διαφορές ανάμεσα σε διάφορες περιόδους.

Γενικά, για entry level θέσεις, ο μισθός μπορεί να κυμαίνεται από περίπου 1.000 ευρώ έως 1.500 ευρώ. Καθώς αποκτούν περισσότερη εμπειρία και εξειδίκευση, οι μισθοί μπορούν να αυξηθούν σταδιακά. Για οικονομολόγους με περισσότερη εμπειρία και ανώτερη θέση, οι μισθοί μπορεί να φτάσουν σε επίπεδα πάνω από τα 2.000 ευρώ.

Ο οδηγός για συνέντευξη για δουλειά θα σας βοηθήσει για τη συγκεκριμένη θέση εργασίας που ενδιαφέρεστε.

Δείτε τον οδηγό μας για συνέντευξη για μεταπτυχιακό.

Ψάχνετε ένα κενό βιογραφικό σημείωμα pdf?

Ωστόσο, αυτά τα νούμερα αποτελούν μια γενική εκτίμηση και μπορεί να υπάρχουν περιπτώσεις που οι μισθοί είναι χαμηλότεροι ή υψηλότεροι. Επίσης, οι μισθοί μπορεί να διαφέρουν ανάλογα με τον τομέα εργασίας, όπως ιδιωτικός, δημόσιος τομέας ή ακαδημαϊκός τομέας.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι η αγορά εργασίας είναι υποκειμενική και οι μισθοί εξαρτώνται από πολλούς παράγοντες. Είναι σημαντικό να πραγματοποιείτε έρευνα και να συμβουλεύεστε αντίστοιχες πηγές για να έχετε μια πιο συγκεκριμένη εικόνα των μισθολογικών προσδοκιών στον συγκεκριμένο τομέα.

Αποτελέσματα έρευνας

Oικονομολόγος μισθός.

Τα στοιχεία προέρχονται από την έρευνα της Randstad για τους μισθούς στην Ελλάδα.

πτυχίο οικονομικών| θέσεις εργασίας | στα οικονομικά | δημόσια φορολογία τις μεταφορές | σχετικά με τις επιπτώσεις| δημόσιο τομέα | πολλούς τομείς | θέσεις όπως | αναλυτές | τομείς | υπάρχει |

Άρα τι μπορώ να κάνω με πτυχίο οικονομικών;

Τα οικονομικά αποτελούν έναν τομέα από τους πιό σημαντικούς. Για να είστε πάντα ενημερωμένοι, μπορείτε να μάθετε και ποιοι είναι οι καλύτεροι μισθοί στην Ελλάδα.

Αν θέλετε να γλιτώσετε χρόνο ελάτε στη εξειδικευμένη ομάδα μας για σύνταξη βιογραφικού με τις πιο λογικές τιμές (δεν ζητάμε ένα νεφρό, δείτε το και μόνοι σας). Εναλλακτικά διαβάστε το άρθρο μας.

Μην ξεχνάς ότι το βιογραφικό σου έχει πολύ μεγάλη σημασία, οπότε ο συγκεκριμένος οδηγός θα σε βοηθήσει να είσαι έτοιμος να πετύχεις τους στόχους σου, ενώ δεν θα χρειαστεί να ξοδέψεις ούτε 1 ευρώ.

Η Κρίσιμη Σημασία της Οικονομικής Γνώσης και Δεδομένων στην Σύγχρονη Επιχειρηματικότητα και Πολιτική

Στον σύγχρονο κόσμο, οι οικονομικοί παράγοντες παίζουν κρίσιμο ρόλο στον τομέα της οικονομικής δραστηριότητας. Η οικονομικής τους επίδραση είναι παρούσα σε κάθε πτυχή της κοινωνίας, από τις εταιρείες έως τις πολιτικές αποφάσεις (με άμεσο ή με πλάγιο τρόπο).

Ο οικονομικός τομέας διαδραματίζει βασικό ρόλο στην ευημερία της κοινωνίας και της χώρας. Η κατανόηση των οικονομικών δεδομένων και η ανάλυσή τους είναι κρίσιμη για τη διαμόρφωση πολιτικής που θα προάγει την οικονομική ανάπτυξη και σταθερότητα.

Οι επιχειρήσεις, που αποτελούν τον κύριο κλάδο της οικονομίας, επηρεάζονται από πολλά παράγοντα. Αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα και οι οικονομικές αποφάσεις τους έχουν επιπτώσεις σε πελάτες, οργανισμούς και τον κλάδο της τεχνολογίας. Επιπλέον, οι λογιστικές και χρηματοοικονομικές πτυχές των εταιρειών επηρεάζουν τις αποφάσεις διαχείρισης και την επιχειρηματική στρατηγική.

ένα πτυχίο οικονομικών επιστημών

Οι οικονομικοί επαγγελματίες, όπως οι λογιστές, καλούνται να διαχειρίζονται δεδομένα και πληροφορίες που αφορούν τις οικονομικές επιδόσεις των εταιρειών. Το πανεπιστήμιο και οι εκπαιδευτικοί φορείς είναι υπεύθυνοι για την παροχή γνώσεων σχετικά με τις οικονομικές επιστήμες και τη λογιστική.

τι μπορω να κανω με πτυχιο οικονομικων

Σε θέματα πολιτικής, η δημόσια φορολογία, οι μεταφορές και άλλες μορφές κρατικών δαπανών παίζουν καθοριστικό ρόλο στην οικονομία και τη διαχείριση των οικονομικών προβλημάτων.

Για να μπορεί κανείς να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά τα οικονομικά θέματα, απαιτούνται γνώσεις και εξειδίκευση στον κλάδο της οικονομίας και της λογιστικής. Με την χρήση δεδομένων και την εφαρμογή τεχνολογίας, μπορούν να αποκτηθούν αναλυτικές πληροφορίες για τις οικονομικές επιδόσεις και τις επιπτώσεις των πολιτικών αποφάσεων.

ΤΙ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΚΑΝΩ ΜΕ ΠΤΥΧΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ

Συνολικά, η οικονομικής γνώση και δεδομένα προσφέρουν την απαραίτητη βάση για την κατανόηση και την αντιμετώπιση των πολλαπλών προκλήσεων που αντιμετωπίζουν εταιρείες, κλάδοι, πολιτικές αρχές και οργανισμοί. Μόνο μέσω της ορθής αξιοποίησης των οικονομικών δεδομένων μπορούμε να καταλάβουμε και να βελτιώσουμε την οικονομία και να δημιουργήσουμε ένα περιβάλλον που ευνοεί την αειφόρο ανάπτυξη και την ευημερία για όλους.

οικονομικών επιστημών | στα οικονομικά | οικονομικών προβλημάτων | αυτούς τους | υγειονομική περίθαλψη | ενός οργανισμού | μιας επιχείρησης | δημόσια φορολογία τις μεταφορές | υπηρεσιών

Συμπέρασμα

Έχοντας ένα πτυχίο οικονομικών, έχετε πολλές επιλογές σχετικά με το πώς θα αξιοποιήσετε τις δεξιότητές σας και τις γνώσεις σας. Ανάλογα με τα ενδιαφέροντά σας και τους στόχους σας, μπορείτε να εξετάσετε πολλούς τομείς.

Με ένα πτυχίο στα οικονομικά, έχετε τη δυνατότητα να εμπλακείτε σε διάφορους τομείς που σχετίζονται με την οικονομία και τη διαχείριση πόρων. Ένας ενδιαφέρον τομέας είναι η Βιώσιμη Οικονομία, όπου μπορείτε να εφαρμόσετε τις γνώσεις σας για τη δημιουργία οικονομικών μοντέλων που λαμβάνουν υπόψη τους περιβαλλοντικούς και κοινωνικούς παράγοντες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, σε πολλές περιπτώσεις, είναι δυνατόν να απαιτείται και μεταπτυχιακό επίπεδο εκπαίδευσης για ορισμένες εξειδικευμένες θέσεις ή καριέρες. Επίσης, η συνεχής επαγγελματική ανάπτυξη και η συμμετοχή σε σεμινάρια και εκπαιδευτικά προγράμματα μπορούν να ενισχύσουν το προφίλ σας και να αυξήσουν τις ευκαιρίες σας για επιτυχημένη σταδιοδρομία στον τομέα των οικονομικών.

Τι προσφέρει τελικά ένα πτυχίο οικονομικών επιστημών;

διοίκησης επιχειρήσεων | επίλυση προβλημάτων | τη δημόσια οικονομία | χρηματοοικονομικά | οικονομικού σχεδιασμού | τμήματος | επαγγέλματα | σύμβουλοι |