Skip to content

Τι να γράψω στο βιογραφικό για τον εαυτό μου – παραδείγματα

Ήρθε λοιπόν η ώρα του βιογραφικού. Στο μυαλό όλων γυρνούν οι ίδιες ερωτήσεις: πώς θα περιέγραφες τον εαυτό σου; πώς μοιάζει ένα κομψό βιογραφικό σημείωμα; Τι να βάλω στο προφίλ για το βιογραφικό; Είσαι έτοιμος για τη νέα σου καριέρα; Η δουλειά που θα κάνω έχει σχέση με τις σπουδές μου;

Το πρώτο βήμα για να κατακτήσετε τον εργοδότη σας είναι να ξεκινήσετε δυνατά με ένα personal statement. Το προσωπικό κείμενο (personal statement) αποτελεί ουσιαστικά την εισαγωγική ενότητα του βιογραφικού σημειώματος. Αυτή η περίληψη σας παρέχει την ευκαιρία να παρουσιάσετε τον εαυτό σας με λίγες λέξεις, ώστε να προκαλέσετε το ενδιαφέρον του υπεύθυνου προσλήψεων.

Αν θέλεις να βρεις δουλειά χωρίς να ξοδέψεις ούτε ένα ευρώ, μπες στον δωρεάν οδηγό για βιογραφικό.

Σε αυτό το άρθρο οι experts μας (recruiters, admission officers και άτομα που εργάζονται σε πολυεθνικές), με την επαγγελματική εμπειρία τους, συγκέντρωσαν πληροφορίες από τις εμπειρίες τους και δημιούργησαν αυτόν τον οδηγό.

Αν θέλετε να γλιτώσετε χρόνο ελάτε στη εξειδικευμένη ομάδα μας για σύνταξη βιογραφικού με τις πιο λογικές τιμές (δεν ζητάμε ένα νεφρό). Εναλλακτικά διαβάστε το άρθρο μας.

Πες λίγα λόγια για τον εαυτό σου

Δείτε απευθείας τα παραδείγματα μας.

λιγα λογια για τον εαυτο μου παραδειγμα

Τονίστε τα δυνατά σημεία και τις δεξιότητές σας

Πριν ξεκινήσετε να γράφετε πρέπει να αναρωτηθείτε για το ποιες δεξιότητες και ποια χαρακτηριστικά αξίζει να προσθέσετε. Ιδανικά θα πρέπει να προσαρμόζετε το βιογραφικό σας σε κάθε θέση εργασίας. Επειδή όμως κάτι τέτοιο δεν είναι εφικτό, σας προτείνουμε να προσαρμόσετε τη προσωπική σας περιγραφή – personal statement.

Επιπλέον, θα ήταν καλό να έχετε υπόψη ότι το προσωπικό σας κείμενο (personal statement) δεν πρέπει να περιλαμβάνει πληροφορίες που θα επαναληφθούν στις υπόλοιπες ενότητες του βιογραφικού σας. Συνεπώς, εστιάστε περισσότερο σε προσωπικές πληροφορίες που δεν αναφέρονται αλλού, παρουσιάζοντας τις δεξιότητες που σας καθιστούν ιδανικό υποψήφιο για τη θέση εργασίας που σας ενδιαφέρει.

λιγα λογια για τον εαυτο μου παραδειγμα

Για παράδειγμα οι σπουδές σας θα εμφανιστούν αναλυτικά στο κυρίως μέρος του βιογραφικού σας, δεν χρειάζεται να τις αναλύσετε στην περίληψη. Μπορείτε να αναφέρετε ότι μέσω των σπουδών σας αναπτύξατε τις τεχνικές σας δεξιότητες μέσω της χρήσης π.χ. R ή excel κλπ.

Μην ξεχνάτε ότι το βιογραφικό σας έχει ως σκοπό να χτίσει ένα δυνατό προφίλ, το οποίο μπορεί να εντυπωσιάσει. Να αναδείξετε τα σημεία που σας κάνουν να ξεχωρίζετε με τη χρήση κατάλληλων λέξεων. Προκειμένου να τελειοποιήσετε τον τρόπο με τον οποίο παρουσιάζετε τις δεξιότητες σας, σας προτείνουμε να διαβάσετε το άρθρο μας για τις δεξιότητες στο βιογραφικό.

Χρήσιμες λέξεις για να περιγράψω τον εαυτό μου

Μπορείς να χρησιμοποιήσεις λέξεις κλειδιά

Όταν προσπαθείτε να χτίσετε το προφίλ σας πρέπει με κάθε ευκαιρία να χρησιμοποιείτε τις κατάλληλες λέξεις που θα αναδείξουν τα χαρακτηριστικά σας και θα αφήσουν μία θετική εντύπωση στον αναγνώστη και κατ’ επέκταση στον μελλοντικό σας εργοδότη.

Η πρόταση μας είναι να χρησιμοποιήσετε λέξεις κλειδιά που εμφανίζονται στην περιγραφή της θέσης εργασίας. Αν αναζητούν άτομο που μπορεί να διαχειριστεί αποτελεσματικά τον χρόνο, τότε να το αναφέρετε στην περίληψη σας – personal statement.

Για να είστε πάντα ενημερωμένοι, μπορείτε να μάθετε και ποιοι είναι οι καλύτεροι μισθοί στην Ελλάδα.

Ποσοτικοποίηστε τα πάντα

Μια ακόμη καλή ιδέα η οποία μπορεί να σας κάνει να ξεχωρίσετε, είναι η χρήση στοιχείων, αριθμών, ποσοστών κλπ. Δηλαδή, αν είστε δικηγόρος μπορείτε να πείτε ότι προετοιμάζεται 10 διαταγές πληρωμής ανά εβδομάδα, εάν είστε σύμβουλος επιχειρήσεων αναφέρετε ότι έχετε ασχοληθεί με 5 projects τον τελευταίο χρόνο. Υπάρχουν πάρα πολλά παραδείγματα που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αν το σκεφτείτε καλύτερα.

Τώρα το πόσο περίπου πρέπει να είστε ακριβής στα στοιχεία; Θα σας πούμε ότι θα πρέπει να υπάρχει ένα όριο. Και να μην αναφέρετε ακριβώς σωστά τα στοιχεία δεν χάθηκε ο κόσμος, αλλά να είναι αληθοφανή. Τα άτομα που σας κάνουν την συνέντευξη μπορούν να καταλάβουν εύκολα αν τους λέτε ψέματα.

Ότι λέξεις και να χρησιμοποιήσετε φροντίστε να κάνουν τα δυνατά σας στοιχεία να ξεχωρίζουν και να κάνετε μια καλή εντύπωση ως υποψήφιος. Το προφίλ του βιογραφικού σας θα είναι το πρώτο που θα δει κάποιος!

Συμβουλή ενός expert: Φροντίστε να μην ξεπερνά το personal statement του βιογραφικού σας τις 150 λέξεις.

Παραδείγματα από personal statements

Προσωπικό προφίλ βιογραφικό παράδειγμα:

Πως θα περιέγραφες τον εαυτό σου με λίγα λόγια: παράδειγμα στα ελληνικά

Personal statement ελληνικά παραδείγματα

Με την εμπειρία μου στο συνολικό φάσμα της πτώχευσης, έχω αναπτύξει βαθιά κατανόηση του πτωχευτικού νόμου και των συναφών διαδικασιών. Συνεργάζομαι στενά με τους πελάτες μου, αναλαμβάνοντας τη διεκπεραίωση των αναγκαίων νομικών διαδικασιών και παρέχοντας στήριξη σε κάθε στάδιο της περιπέτειας τους.

Λίγα λογία για τον εαυτό μου παράδειγμα

Μπορείτε να δείτε ένα παράδειγμα, από ένα προφίλ υποψήφιου που μόλις αποφοίτησε από την ΑΣΟΕΕ.

Είμαι πτυχιούχος του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών και Οικονομικής Ανάλυσης της ΑΣΟΕΕ. Μέσα από την εκπαίδευσή μου, απέκτησα ειδίκευση στον τομέα της οικονομίας, με έμφαση στην ανάλυση και την αξιολόγηση των οικονομικών δεδομένων.

Πως θα περιέγραφες τον εαυτό σου με λίγα λόγια: παράδειγμα στα Αγγλικά

πώς θα περιέγραφες τον εαυτό σου με λίγα λόγια παραδειγμα

Υπόδειγμα personal statement

Σε αυτό το παράδειγμα, ένας έμπειρος αναλυτής συγχωνεύσεων και εξαγορών παρουσιάζει το τί κάνει.

I am an experienced M&A associate with a proven track record in executing complex transactions. I excel at financial analysis, due diligence, and deal structuring. My strong communication and negotiation skills contribute to successful deal outcomes.

Αυτή η περίληψη είναι μια καλή αρχή ΑΛΛΑ δεν είναι αρκετή για να προκαλέσει την επιθυμητή εντύπωση στον αναγνώστη. Ο υποψήφιος θα μπορούσε να ποσοτικοποίησει και τα επιτεύγματά του. Μια εναλλακτική πρόταση η οποία θα απογειώσει και το βιογραφικό του είναι η εξής:

As an experienced M&A associate, I have successfully facilitated numerous high-profile mergers and acquisitions, totaling over $500 million in deal value. I possess a strong track record of conducting thorough due diligence, financial analysis, and executing complex transactions. With my expertise in financial modeling and negotiation, I consistently deliver exceptional results while driving strategic growth for organizations.

Εάν θέλετε δείτε ένα παράδειγμα από βιογραφικό για ναυτιλιακή εταιρεία.

Τί είναι το “Elevator pitch personal statement”

Να μία ερώτηση που την ακούμε όλο και πιο συχνά. Το “Elevator pitch personal statement” είναι μια συντομότερη εκδοχή του προσωπικού κειμένου (personal statement), η οποία προσαρμόζεται για να μπορεί να παρουσιαστεί σε μια σύντομη συνάντηση, όπως μια ανελκυστήρας. Το όνομα προέρχεται από την ιδέα ότι πρέπει να είναι τόσο σύντομο, όσο η διάρκεια μιας συνάντησης στο ανελκυστήρα, δηλαδή μερικά δευτερόλεπτα ή λίγα λεπτά.

Ο στόχος του “Elevator pitch personal statement” είναι να προκαλέσει ενδιαφέρον και να κεντρίσει την προσοχή του ακροατή σε σύντομο χρονικό διάστημα. Περιλαμβάνει συνοπτικά τις κύριες πληροφορίες για τον εαυτό μας, τις επιδόσεις μας και τις δεξιότητές μας που μας καθιστούν κατάλληλους για μια θέση εργασίας ή μια ευκαιρία. Στη συνέχεια, μπορεί να ακολουθήσει περαιτέρω συζήτηση ή ανταλλαγή πληροφοριών.

Αν και οι πιθανότητες να πετύχετε κάποιον σε ένα ασανσέρ είναι ελάχιστες και αν τον πετύχετε λογικά δεν θα μπείτε στη διαδικασία να του αναλύσετε το βιογραφικό σας, θα πρέπει να ξέρετε ότι είναι αρκετά πιθανό να σας παρουσιάσουν ένα τέτοιο σενάριο σε μια συνέντευξη για δουλειά.

Παράδειγμα από ένα elevator pitch

Αν είστε απόφοιτος marketing και θέλετε μία ιδέα, διαβάστε το παρακάτω παράδειγμα:

What sets me apart is my ability to analyze market trends, identify target audiences, and create tailored marketing campaigns that effectively communicate brand value. I am proficient in utilizing various marketing tools and platforms, such as social media marketing, content creation, and data analytics, to drive measurable results and optimize marketing performance.

Μια ακόμη καλύτερη ιδέα είναι να προσθέσετε και συγκεκριμένα εργαλεία που χρησιμοποιείτε.

Δεν είστε σίγουροι για την καριέρα σας; Μάθετε τι κάνουν οι σύμβουλοι επαγγελματικού προσανατολισμού.

Δείτε μερικές extra συμβουλές

Πείτε κάτι διαφορετικό για τον εαυτό σας.

Το να πείτε δυο λόγια για τον εαυτό σας για τη συγκεκριμένη θέση εργασίας που κάνετε την αίτηση, δεν θα σας προσφέρει κάτι. Πρέπει να προσαρμόσετε το προφίλ σας, δίνοντάς του μια προσωπική πινελιά και όλα αυτά στα πλαίσια ενός καλογραμμένου βιογραφικού.

Στη συνέχεια του βιογραφικού, θα παραθέσετε συγκεκριμένα παραδείγματα, οπότε αφιερώστε πολύτιμο χώρο για να κάνετε μια πραγματικά καλή εντύπωση.

Δεν είστε σίγουροι για την καριέρα σας; Μάθετε τα πάντα για ένα δωρεάν τεστ επαγγελματικού προσανατολισμού.

Οι συνάδελφοί σας μπορούν να σας βοηθήσουν

Στον χώρο εργασίας σας σίγουρα έχετε αναπτύξει σχέσεις εμπιστοσύνης με κάποια πρόσωπα. Αυτοί οι συνάδελφοί σας μπορεί να αναγνωρίζουν χαρακτηριστικά και δεξιότητες σας που εσείς αγνοείτε.

Μια άσκηση που μπορείτε να κάνετε για να ανακαλύψετε τέτοια στοιχεία σας, είναι να ρωτήσετε άμεσα τους συναδέλφους σας να σας περιγράψουν στα πλαίσια της δουλειά σας με έναν σύντομο με περιεκτικό τρόπο. Έτσι θα χτίσετε καλύτερο το προφίλ του βιογραφικού σας με στοιχεία και δεξιότητες που προέρχονται από εντύπωση που έχουν σχηματίσει άλλοι για εσάς.

Εάν θέλετε δείτε ένα παράδειγμα από βιογραφικό σούπερ μάρκετ.

τι να γραψω στο βιογραφικο για τον εαυτο μου

Προσωπικη περιγραφη για βιογραφικό

Μπορείτε να δείτε ένα παράδειγμα, από ένα προφίλ υποψήφιου που είχε χρόνια προϋπηρεσία ως financial analyst.

I am an experienced financial analyst adept at analyzing complex data, assessing market trends, and providing valuable insights. My expertise lies in financial modeling, risk assessment, and strategic planning. I am driven by a passion for driving business growth and delivering actionable recommendations for success.

Πάλι δεν υπάρχει η απαραίτητή χρήση κάποιου στοιχείου ώστε να γίνει πιο ενδιαφέρον το προφίλ. Μια πιο ολοκληρωμένη προσέγγιση είναι η εξής:

As an experienced financial analyst, I have consistently delivered impactful insights and solutions, resulting in a 15% increase in revenue and a 10% reduction in costs for the organizations I’ve worked with. Through in-depth financial analysis and forecasting, I have successfully improved profit margins by 8% and enhanced operational efficiency by implementing key process improvements.

Πως θα εξασφαλίσεις τη θέση που θες

τι να γραψω στο βιογραφικο για τον εαυτο μου

Σωστό βιογραφικό παράδειγμα

Εάν θέλετε περισσότερες πληροφορίες, οι experts μας (recruiters, admission officers και άτομα που εργάζονται σε πολυεθνικές), με την επαγγελματική εμπειρία τους, συγκέντρωσαν πληροφορίες από τις εμπειρίες τους και δημιούργησαν τον απόλυτο οδηγό για ένα δωρεάν βιογραφικό σημείωμα.

Σύντομο βιογραφικό κείμενο για τη θέση που θες

Για να μπορέσετε να εξασφαλίσετε τη θέση εργασίας που επιθυμείτε, θα χρειαστεί να περάσετε από κάποια συνέντευξη.

Αν παρόλα αυτά χρειάζεστε ένα σύντομο κείμενο βιογραφικού, μπορείτε να το αντιγράψετε από εδώ: φόρμα για βιογραφικό δωρεάν.

Στο άρθρο που μόλις διαβάσατε προσπαθήσαμε να καλύψουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο όλες τις απορίες που έχει κάθε υποψήφιος όταν ξεκινά να γράφει το βιογραφικό του. Έτσι εάν ψάχνατε: “Χρήσιμες λέξεις για να περιγράψω τον εαυτό μου”, “Προσωπική περιγραφή για βιογραφικό”, “Προσωπικό προφίλ βιογραφικό παράδειγμα”, “Λίγα λογία για τον εαυτό μου παράδειγμα”, “Personal statement ελληνικά παραδείγματα”, “πώς θα περιέγραφες τον εαυτό σου με λίγα λόγια παράδειγμα”, ελπίζουμε να σας βοηθήσαμε.

Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα για τον εαυτό σας, μπορείτε να κάνετε και το τεστ των 16 προσωπικοτήτων.

Εάν είσαι από αυτούς που έχουν απελπιστεί από την αγορά εργασίας, να ξέρεις δεν είσαι μόνος ή μόνη σου. Τα πράγματα θα αλλάξουν. Δείξε ότι έχεις να δώσεις και να κάνεις πολλά για τον μελλοντικό εργοδότη σου, αυτά θέλει να ακούσει.

Μπορείς να τα καταφέρεις με το βιογραφικό σου αρκεί να αφιερώσεις χρόνο και κόπο. Να έχεις πίστη σε εσένα. Έχεις σίγουρα να πεις πράγματα για εσένα και να κάνεις καλή εντύπωση. Έτσι και με το κατάλληλο βιογραφικό, θα είσαι έτοιμος.

Ο οδηγός για συνέντευξη για δουλειά θα σας βοηθήσει για τη συγκεκριμένη θέση εργασίας που ενδιαφέρεστε.

Δείτε τον οδηγό μας για συνέντευξη για μεταπτυχιακό.

Ψάχνετε ένα κενό βιογραφικό σημείωμα pdf?

Βιογραφικό σημείωμα

Παραδείγματα βιογραφικών

Παρακάτω μπορείτε να δείτε διάφορα παραδείγματα και να επιλέξετε όσα μπορούν να σας φανούν χρήσιμα.

Γενικά παραδείγματα

Εξειδικευμένα παραδείγματα

Πώς θα βελτιώσετε το βιογραφικό σας

Θα προτιμήσετε ένα πρότυπο βιογραφικού με αντίστροφη χρονολογική σειρά ή όχι; Επειδή μάλλον δεν έχετε ιδέα για το τί λέμε ή για το τι μορφη πρέπει να έχει το βιογραφικό σας, μία καλή αρχή, η οποία μπορεί να σας βοηθήσι, είναι να διαβάσετε τον οδηγό μας για ένα βιογραφικό σημείωμα.

Σε αυτόν τον οδηγό θα μάθετε πώς θα παρουσιάσετε τη θέση εργασίας σας, την επαγγελματική εμπειρία σας και άλλα στοιχεία ή πληροφορίες που έχουν να κάνουν με το με το επαγγελματικό σας προφίλ. Επιπλέον, η εκπαίδευση, οι σπουδές που έχετε κάνει χρειάζεται να προστεθούν και να παρουσιαστούν με συγκεκριμένο τρόπο (μπορείτε να δείτε και την κατάταξη του μεταπτυχιακού που εχετε ή σας ενδιαφέρει εδώ QS rankings). Όλα όσα κάνετε είτε στην εργασιακή, είτε στην προσωπική σας ζωή μπορούν να αποτελέσουν ένα εργαλείο που θα σας κάνουν να ξεχωρήσετε από τις υπόλοπες αιτήσεις.

Επιπλέον θα σας λυθούν απορίες που μπορεί να αποκτήσετε όπως:

  • Tι μέγεθος πρέπει να έχει το βιογραφικό,
  • Τι είναι σωστό να προσθέσω; Ποιές είναι καλές συμβουλές και ποιά τα συνηθισμένα λάθη;
  • φόρμα πρέπει να χρησιμοποιήσω; Θα χρειαστεί ένα απλό βιογραφικό η κάτι πιο σύνθετο;
  • Tι στοιχεία επικοινωνίας χρειάζονται; Είναι καλή ιδέα να βάλω διεύθυνση;

Επιπλέον στοιχεία βιογραφικού σημειώματος

Μια καλή ευκαιρία για να κάνετε μια περίληψη του εαυτού σας είναι το statement που βρίσκεται συνήθως στην αρχή. Εκεί μπορείτε να προσπαθήσετε να εντυπωσιάσετε τον μελλοντικό εργοδότη σας ακόμη και με παραδείγματα της τρέχουσας εργασίας σας. Για να μάθετε περισσότερα διαβάστε το άρθρο μας: τι να γράψω στο βιογραφικό για τον εαυτό μου;

Οι δεξιότητές, οι ικανότητες, οι γνώσεις, οι γλώσσες, τα χόμπι και τα ενδιαφέροντα αποτελούν μια ξεχωριστή ενότητα και έχουν και αυτά τη θέση τους στο βιογραφικό σας. Για να μάθετε περισσότερα έχουμε καταγράψει σε ειδικό άρθρο το πως να αναπτύξετε τόσο τις τεχνικές όσο και τις κοινωνικές δεξιότητες. Πρέπει να καταφέρετε να παρουσιάσετε μερικά από τα δυνατά σας σημεία τα οποία αποκτήσατε μέσω της επαγγελματικής σας ιδιότητας είτε μέσω της εκπαίδευσης σας.

Σε μερικές περιπτώσεις χρειάζεται να προσθέσετε φωτογραφιά στο βιογραφικό σας (σε word), το οποίο μάλιστα χρειάζεται προσοχή! Σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να είστε προσεκτικοί και το αν θα αποφασίσετε να προσθέσετε ή όχι έχει να κάνει με τον κλάδο που πρόκειται να κάνετε αίτηση, π.χ ένας λογιστής δεν χρειάζεται να προσθέσει φωτογραφία, αλλά ένα μοντέλο ναι.

Πόσο θα κοστίσει το βιογραφικό σου;

Εάν δεν θέλετε να πληρώσετε μπορείτε να δείτε και βιογραφικά παραδείγματα δωρεάν. Σε γενικές γραμμές, ένα βιογραφικό ξεκινά άπο 40 ευρώ και ανάλογα την εμπειρία μπορεί να φτάσει τα 60 ευρώ. Εάν επιθυμείτε το βιογραφικό σας στις δύο γλώσσες (ελληνικά ή αγγλικά), το επιπλέον κόστος είναι 15 ευρώ. Μπορείς να μάθεις περισσότερα για το κόστος βιογραφικού.

Μέσα από τους Career Experts μπορείτε να βρείτε πάρα πολλές δωρεάν πληροφορίες για να καταφέρετε να εντυπωσιάσετε τους πιθανούς εργοδότες σας. Ένα βιογραφικό σημείωμα μπορεί να μπορεί να περιλαμβάνει όσες πληροφορίες μπορείτε να φανταστείτε αλλά ο σκοπός είναι να παρουσιάσετε το προφίλ σας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Λέξεις κλειδιά

κατάλληλη | απαιτήσεις | σημαντικές | διεύθυνση | προσθέστε | ρόλο | ανάπτυξη | εταιρείας | γραμμές | συνέντευξης | προτάσεις | πρόκειται | εταιρείες | αγγλικά | κανείς | γλώσσα | συντάξετε | λέξη | υποψηφίου | προσεκτικά | καθήκοντα | επαγγελματικά | άνθρωποι | στείλετε | αποφύγετε | σημαντικά | απαραίτητο | δώσετε | όλοι | τμήμα | ορθογραφικά | προσπαθήστε | αρχείο | έγγραφο | λάθος | φορές | προσόντα | λίστα | θέμα | πρώτα | άλλο | απλώς | επιστολή | σειρά | αγγελία | αναφέρει | πρακτική | μικρό | μεγάλο | πολλοί | ικανότητες | βιογραφικών | μερικές | περιεχόμενο | ικανότητα | εργασιακή | θέσεις | επαγγελματικό | σελίδες | ωστόσο | εκπαίδευση | γνώσεις | μορφή | tip | εργοδότες | συμβουλές | συμπεριλάβετε | χόμπι | επικοινωνίας | αυτήν | λάθη | προσωπικά | επιτεύγματα | εργοδότης | βιογραφικά | γράψετε | μία σελίδα | επιλογή ενός | είστε σε θέση | ότι είστε | όσο το δυνατόν | πληροφορίες σχετικά | σας εμπειρία | σας ή | στα οποία | σύνταξη ενός | εύρεσης εργασίας | υποψήφιος εργοδότης | αγγελία εργασίας | σημαίνει ότι | προσωπικά σας | επαγγελματική σας | ή όχι | στα βιογραφικά | δεξιότητές σας | ένα μικρό | επικοινωνιακές δεξιότητες | ενός ατόμου | συντάξετε ένα | μου αρέσει | πρέπει να δώσετε | μερικές φορές | κάνετε αίτηση | γι αυτό | εκ των προτέρων | βιογραφικό σας μπορεί | περιττές πληροφορίες | προσωπικά στοιχεία | ως προς | θέσεις εργασίας | δυνατά σας σημεία | συνοδευτική επιστολή | τη σύνταξη | σας στο βιογραφικό | τη διάρκεια | πρακτική άσκηση | στοιχεία επικοινωνίας | ένα βιογραφικό