Skip to content

Όταν σου κάνουν ψυχολογικό πόλεμο στη δουλειά σου – λύσεις

Δυστυχώς πλέον, ο ψυχολογικός πόλεμος στον χώρο εργασίας είναι μία πραγματικότητα που αντιμετωπίζουν όλο και περισσότεροι εργαζόμενοι στην Ελλάδα. Εάν θέλετε να μάθετε πως μπορείτε και εσείς να ξεφύγετε από ένα τέτοιο περιβάλλον, μπορείτε να διαβάσετε το παρακάτω άρθρο.

Πως να αντιμετωπίσω τον ψυχολογικό πόλεμο

Η αντιμετώπιση του ψυχολογικού πολέμου στην εργασία απαιτεί αποφασιστικότητα, αυτογνωσία και δράση. Εδώ είναι ορισμένα βήματα που μπορείτε να ακολουθήσετε για να αντιμετωπίσετε αυτήν την ανεπιθύμητη κατάσταση:

Η πιο εύκολη και γρήγορη πρόταση που μπορούμε να σας κάνουμε για να αποφύγετε ένα τοξικό περιβάλλον, είναι να αλλάξετε εργασία όσο το δυνατόν νωρίτερα γίνεται. Εάν θέλετε μπορείτε να διαβάσετε τον δωρεάν οδηγό για βιογραφικό.

Αναγνωρίστε το πρόβλημα: Το πρώτο και σημαντικότερο βήμα είναι να αναγνωρίσετε ότι αντιμετωπίζετε έναν ψυχολογικό πόλεμο στην εργασία. Καταγράψτε τις συμπεριφορές που σας ανησυχούν και τους ανθρώπους που εμπλέκονται.

Διατηρήστε την ψυχική σας υγεία: Προσπαθήστε να διατηρήσετε την ισορροπία στην ψυχική σας κατάσταση. Αυτό περιλαμβάνει την άσκηση, την υγιεινή διατροφή, την αρκετή ανάπαυση και τον ύπνο. Επίσης, μπορεί να σας βοηθήσει να συζητήσετε τα συναισθήματά σας με έναν φίλο, έναν συνεργάτη ή έναν ειδικό ψυχικής υγείας.

Καταγράψτε τις περιπτώσεις: Κρατήστε αρχείο με πληροφορίες και αποδεικτικά στοιχεία για τις περιπτώσεις που αντιμετωπίζετε. Αυτό μπορεί να περιλαμβάνει emails, σημειώσεις και μαρτυρίες από άλλους συναδέλφους.

Επικοινωνήστε με την διοίκηση ή το τμήμα ανθρώπινων πόρων: Αν κρίνετε απαραίτητο, αναφέρετε το πρόβλημα στη διοίκηση ή στο τμήμα ανθρώπινων πόρων. Προσφέρετε τα αποδεικτικά στοιχεία που έχετε συγκεντρώσει και ζητήστε από τους αρμόδιους να αναλάβουν δράση.

Ζητήστε υποστήριξη από ειδικούς: Οι ειδικοί ψυχικής υγείας μπορούν να σας βοηθήσουν να αντιμετωπίσετε το άγχος και το στρες που συνοδεύουν τον ψυχολογικό πόλεμο. Συζητήστε τις ανησυχίες σας και τις στρατηγικές επιβίωσης με έναν ειδικό.

Αναζητήστε εναλλακτικές λύσεις: Σκεφτείτε αν μπορείτε να μεταφερθείτε σε άλλο τμήμα ή να αναζητήσετε μια νέα εργασία αν η κατάσταση δεν βελτιώνεται.

Ψυχολογική βία στον χώρο εργασίας σου

Ο ψυχολογικός πόλεμος στην εργασία είναι μια σοβαρή κατάσταση που πρέπει να αντιμετωπίζεται με σοβαρότητα. Με την κατάλληλη υποστήριξη και δράση, μπορείτε να προστατεύσετε τον εαυτό σας και να βελτιώσετε το εργασιακό σας περιβάλλον.

Δεν πρέπει να είμαστε ένα θύμα της ψυχολογικής βίας στη δουλειά. Οι εργαζόμενοι έχουν το δικαίωμα να εργάζονται σε ένα περιβάλλον που δεν είναι βλαβερό για την υγεία τους, και αυτό περιλαμβάνει και την προστασία από τη ψυχολογική βία. Οποιαδήποτε συμπεριφορά που βλάπτει τον άλλον πρέπει να αντιμετωπίζεται με σοβαρότητα.

Οποιαδήποτε παρατηρηθεί σε αυτόν τον τομέα πρέπει να γίνει αντικείμενο έρευνας και δράσης από το εργασιακό προσωπικό, το τμήμα ανθρώπινων πόρων και την διοίκηση. Το να αντιμετωπίσουμε την ψυχολογική βία στην εργασία είναι σημαντικό για την διατήρηση μιας υγιούς εργασιακής σχέσης και για την προστασία της ψυχικής μας υγείας.

Αν η σωματική ή ψυχική υγεία μας βρίσκεται υπό απειλή λόγω της συμπεριφοράς των συναδέλφων μας, πρέπει να πάρουμε τα απαραίτητα βήματα για να προστατευτούμε και να διασφαλίσουμε ότι η κατάσταση θα βελτιωθεί.

Όταν αποφεύγεις τη δουλεια και τους συναδέλφους σου

Σπάσιμο νεύρων στη δουλειά

Η δουλειά μπορεί να είναι απαιτητική και στρεσογόνα, και μερικές φορές το σπάσιμο νεύρων στη δουλειά μπορεί να είναι αναπόφευκτο. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να ανεχόμαστε μια συνεχή κατάσταση αγχώδους ή ανασφάλειας.

Το σπάσιμο νεύρων μπορεί να οφείλεται σε διάφορους παράγοντες, από το υπερβολικό φορτωμένο ωράριο εργασίας μέχρι τις δυσκολίες στην επικοινωνία με τους συναδέλφους. Είναι σημαντικό να αντιμετωπίζουμε τον στρες και το σπάσιμο νεύρων με τρόπους που μας βοηθούν να διατηρήσουμε την αρμονία και την ψυχική μας υγεία στον χώρο εργασίας.

Όταν σου κάνουν ψυχολογικό πόλεμο στη δουλειά

Ο ψυχολογικός πόλεμος στη δουλειά είναι μια σοβαρή κατάσταση όπου οι συνάδελφοί σας ή οι ανωτέροι σας χρησιμοποιούν ψυχολογικές τακτικές για να σας επιβάλουν την εξουσία τους. Αυτό μπορεί να περιλαμβάνει υποτιμήσεις, απειλές, ανταγωνιστικότητα και άλλες αρνητικές συμπεριφορές που στοχεύουν στο να σας καταντήσουν ανίσχυροι.

Όταν αντιμετωπίζεστε με ψυχολογικό πόλεμο στη δουλειά, είναι σημαντικό να αντιδράσετε με σθένος. Ενδέχεται να χρειαστεί να αναζητήσετε την υποστήριξη της διοίκησης ή του τμήματος ανθρώπινων πόρων για να αντιμετωπίσετε αυτήν την ανεπιθύμητη συμπεριφορά.

Όταν σε υποτιμούν στη δουλειά

Η υποτίμηση στη δουλειά μπορεί να αφορά το να αισθάνεστε ότι οι συνάδελφοί σας ή οι ανωτέροι σας δεν σας εκτιμούν ή δεν σας αναγνωρίζουν τις ικανότητές σας. Αυτό μπορεί να προκαλέσει ανασφάλεια και απογοήτευση.

Είναι σημαντικό να θυμάστε ότι η αξία σας δεν καθορίζεται από τους άλλους, αλλά από τον εαυτό σας. Αν έχετε την εντολή και τις ικανότητες για τη δουλειά σας, πρέπει να αυτο-προστατεύεστε από την υποτίμηση και να εργάζεστε προς την επίτευξη των στόχων σας με αυτοπεποίθηση και αφοσίωση.

Πως να σε σέβονται στη δουλειά

Το σεβασμό στη δουλειά είναι κρίσιμος για τη δημιουργία ενός υγιούς και αποδοτικού εργασιακού περιβάλλοντος. Υπάρχουν διάφοροι τρόποι για να κερδίσετε τον σεβασμό των συναδέλφων και των ανωτέρων σας.

Καταρχάς, είναι σημαντικό να είστε επαγγελματικοί και να εκτελείτε τα καθήκοντά σας με αξιοπρέπεια και αφοσίωση. Επίσης, ακούστε τους άλλους και εκφράστε τις απόψεις σας με σεβασμό προς τις διαφορετικές απόψεις. Το να είστε ευγενικοί, φιλικοί και ανοιχτοί στη συνεργασία με άλλους είναι επίσης σημαντικό για τον σεβασμό σας στον εργασιακό χώρο.

Που κάνω καταγγελία για bullying στην εργασία

Όταν αντιμετωπίζετε bullying στην εργασία, είναι σημαντικό να δράσετε για την προστασία του εαυτού σας και των συναδέλφων σας. Η πρώτη σας ενέργεια πρέπει να είναι να καταγγείλετε την περίπτωση.

Ανάλογα με την πολιτική της εταιρείας, μπορείτε να συνεννοηθείτε με τον υπεύθυνο του ανθρώπινου δυναμικού ή τον επικεφαλής του τμήματος, ώστε να εξετάσετε τις επιλογές σας. Επιπλέον, καταγράψτε προσεκτικά κάθε περιστατικό και συλλέξτε αποδεικτικά στοιχεία, όπως emails, μηνύματα, ή μάρτυρες.

bullying στη δουλειά

Κλίκες στη δουλειά

Οι κλίκες στη δουλειά αναφέρονται σε κλειστές ομάδες συναδέλφων που σχηματίζονται και εξαιρούν άλλους. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε αποκλεισμό, ανισότητα και κακοποίηση. Για να αντιμετωπίσετε αυτήν την κατάσταση, πρέπει να προσπαθήσετε να δημιουργήσετε ένα ανοιχτό και συνεργατικό εργασιακό περιβάλλον. Ενθαρρύνετε την επικοινωνία και την συνεργασία μεταξύ όλων των συναδέλφων και προσπαθήστε να αποτρέψετε τη δημιουργία κλικών. Είναι σημαντικό να δίνετε το καλό παράδειγμα και να εργάζεστε για την ενότητα στον εργασιακό σας χώρο.

Μου κάνουν πόλεμο στη δουλειά

Η ψυχολογική βία στη δουλειά είναι μια πραγματικότητα που επηρεάζει πολλούς ανθρώπους στο χώρο εργασίας. Συχνά, οι συνάδελφοι είναι υπεύθυνοι για αυτή τη συμπεριφορά, καθώς προσπαθούν να ασκήσουν εξουσία πάνω στους άλλους. Είναι σημαντικό να κατανοήσουμε ότι η θέση στην εργασία δεν ορίζει την αξία του εαυτού μας και ότι δεν πρέπει να κάνουμε συμβιβασμούς όταν πρόκειται για τη δουλειά μας.

Όταν αισθάνεστε ότι σας κάνουν πόλεμο στη δουλειά, αναφέρεστε σε μια κατάσταση όπου αντιμετωπίζετε συνεχή ψυχολογική πίεση, κακοποίηση, ή ανταγωνισμό από συναδέλφους, ανωτέρους, ή οποιουσδήποτε άλλους στον εργασιακό σας χώρο.

Αυτή η κατάσταση μπορεί να έχει αρνητικές επιπτώσεις στην ψυχολογική και σωματική σας υγεία, και μπορεί να δημιουργήσει ένα αντιπαραγωγικό και εχθρικό εργασιακό περιβάλλον.

Ο πόλεμος στη δουλειά μπορεί να εκδηλωθεί με διάφορους τρόπους, όπως ψυχολογική πίεση, υπονοούμενα, κακόβουλες φήμες, ανταγωνισμός για την άνοδο στη θέση, ή ακόμη και στοχαστικές ενέργειες που βλάπτουν την επαγγελματική σας φήμη.

Οι ανθρώπινες σχέσεις

Οι ανθρώπινες σχέσεις μπορούν να διαβρώνονται από αυτόν τον τύπο αρνητικής συμπεριφοράς, και η αυξημένη ένταση και άγχος που προκαλεί μπορεί να έχει ανεπιθύμητες συνέπειες στην εργασιακή απόδοση και τη γενική ευημερία.

Για να αντιμετωπίσετε αυτήν την κατάσταση, είναι σημαντικό να επικοινωνείτε με τη διοίκηση ή το τμήμα ανθρώπινων πόρων για να αναφέρετε τα προβλήματά σας και να ζητήσετε υποστήριξη.

Καταγράψτε προσεκτικά κάθε περιστατικό και παράσχετε αποδεικτικά στοιχεία όπου είναι δυνατόν. Ο στόχος είναι να αντιμετωπίσετε την κατάσταση με τρόπο που θα προστατεύσει τα δικαιώματά σας και θα δημιουργήσει ένα πιο υγιές και σέβεται περιβάλλον στη δουλειά σας.

Ο ρόλος σας

Στη ζωή και στον χώρο εργασίας, όλοι έχουμε τη θέση τους και τον ρόλο τους. Σημαντικό είναι να μην χάνουμε ποτέ τον εαυτό μας στο πλαίσιο αυτό. Είναι εύκολο να παρασυρθούμε από τις προσδοκίες των άλλων και να ξεχάσουμε ότι είμαστε πρώτα οι ίδιοι.

Στη σύγχρονη κοινωνία, υπάρχει μια συνεχής πίεση για να είμαστε το καλύτερο δυνατόν σε όλους τους τομείς της ζωής. Συχνά, θέτουμε υπερβολικές προσδοκίες στον εαυτό μας, ξεχνώντας ότι είμαστε ανθρώπινα όντα με όλες τις αδυναμίες μας.

Η αξία σας

Είναι σημαντικό να θυμόμαστε ότι δεν πρέπει να κάνουμε κάτι τέτοιο για να αποδείξουμε την αξία μας. Ο καθένας έχει την δική του μοναδικότητα και δυνατότητες. Η αυθεντικότητα μας είναι αυτό που μας κάνει ξεχωριστούς.

Όταν βρισκόμαστε αντιμέτωποι με προκλήσεις, πρέπει να αντιμετωπίζουμε τις καταστάσεις ως ευκαιρίες για μάθηση και ανάπτυξη. Αντί να συγκρίνουμε τον εαυτό μας με τους άλλους ή να νιώθουμε ανασφάλεια, πρέπει να επικεντρωθούμε στο να γίνουμε καλύτεροι ως προς τη ψυχική μας δύναμη και ανθεκτικότητα.

οταν σου κανουν ψυχολογικο πολεμο στη δουλεια

οταν σου κανουν ψυχολογικο πολεμο στη δουλεια

Σε τέτοιες καταστάσεις, πρέπει να προστατεύουμε την ψυχική μας υγεία και να αντιμετωπίζουμε τη συμπεριφορά των συναδέλφων μας με αποφασιστικότητα. Η συνεχής παρενόχληση στον εργασιακό χώρο μπορεί να έχει σοβαρές επιπτώσεις στην ψυχική και σωματική μας υγεία, και δεν πρέπει να το ανεχόμαστε.

Για περισσότερες πληροφορίες Υπουργείο.

τη θέση τους | εαυτό σου | ότι είσαι | πρέπει να κάνεις | κάτι τέτοιο | σου ή | έχει | ως προς | ψυχική σου | οι συνάδελφοί σου |

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΓΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ – ΤΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΟΥ

Αν θέλεις να βρεις δουλειά χωρίς να ξοδέψεις ούτε ένα ευρώ, μπες και φτιάξε ένα δωρεάν βιογραφικό.

Εάν θέλετε δείτε ένα παράδειγμα από βιογραφικό για ναυτιλιακή εταιρεία.

Εάν θέλετε δείτε ένα παράδειγμα από βιογραφικό σούπερ μάρκετ.

Για να είστε πάντα ενημερωμένοι, μπορείτε να μάθετε και ποιοι είναι οι καλύτεροι μισθοί στην Ελλάδα.

Προκειμένου να τελειοποιήσετε τον τρόπο με τον οποίο παρουσιάζετε τις δεξιότητες σας, σας προτείνουμε να διαβάσετε το άρθρο μας για τις δεξιότητες στο βιογραφικό.

Ο οδηγός για συνέντευξη για δουλειά θα σας βοηθήσει για τη συγκεκριμένη θέση εργασίας που ενδιαφέρεστε.

Δείτε τον οδηγό μας για συνέντευξη για μεταπτυχιακό.

Ψάχνετε ένα κενό βιογραφικό σημείωμα pdf?