Skip to content

ΕΛΕΝΗ ΒΡΕΤΤΟΥ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ – η πρώτη γυναίκα CEO ελληνικής τράπεζας

Η Ελένη Βρεττού είναι μια έμπειρη επαγγελματίας με εντυπωσιακό βιογραφικό ως CEO της Attica Bank προηγουμένως είχε σημαντική προϋπηρεσία, πάνω από 14 χρόνια στην Εταιρική και Επενδυτική Τραπεζική (Corporate and Investment Banking).

Εάν θέλετε δείτε ένα παράδειγμα από βιογραφικό για ναυτιλιακή εταιρεία.

Ιστορικό

Attica Bank

Ως Διευθύνουσα Σύμβουλος της Attica Bank, η Ελένη Βρεττού έχει ήδη επιδείξει εξαιρετικές ηγετικές ικανότητες, αναπτύσσοντας ισχυρές σχέσεις με πολυεθνικούς πελάτες και οδηγώντας την τράπεζα σε βιώσιμη επιχειρηματική ανάπτυξη, ξεχωρίζοντας για την ικανότητά της να λαμβάνει γρήγορες αποφάσεις στους τομείς ευθύνης της.

Εδώ μπορείτε να μάθετε το τι να γράψω στο βιογραφικό για τον εαυτό μου.

Τράπεζα Πειραιώς Ελλάδα

Από την ένταξή της στην τράπεζα τον Απρίλιο του 2019, η Ελένη Βρεττού έχει υποστηρίξει σημαντικά τη στρατηγική του ομίλου στη χρηματοδότηση επενδυτικών προγραμμάτων και έργων μεγάλης κλίμακας. Αυτό επιβεβαίωσε και ενίσχυσε την ηγετική θέση της Τράπεζας Πειραιώς στη χρηματοδότηση επιχειρήσεων, τόσο συνολικά όσο και στους τομείς της ναυτιλίας, του τουρισμού και των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας που αποτελούν τους πιο σημαντικούς τομείς της ελληνικής οικονομίας.

Στο ρόλο της ως ανώτερη γενική διευθύντρια, συνέβαλε στην αναδιάρθρωση του ισολογισμού της τράπεζας, διαμορφώνοντας και υλοποιώντας τη στρατηγική της Τράπεζας Πειραιώς στον τομέα της Περιβαλλοντικής, Κοινωνικής και Διακυβέρνησης (ESG). Επιπλέον, έχει επεκτείνει σημαντικά τις βοηθητικές δραστηριότητες της τράπεζας τόσο στην επενδυτική όσο και στην τραπεζική συναλλαγών.

Δείτε και υπόδειγμα βιογραφικού στο LinkedIn.

HSBC

Η Ελένη Βρεττού κατείχε τη θέση της ανώτερης γενικής διευθύντριας της εταιρικής και επενδυτικής τραπεζικής στην HSBC Ελλάδος από το 2012 έως το 2019. Επέδειξε υποδειγματική ανθεκτικότητα και χειρίστηκε επιδέξια τη φήμη της τράπεζας, συνεργαζόμενη ενεργά με τους ενδιαφερόμενους για τη διασφάλιση των συμφερόντων της τράπεζας. Οι εξαιρετικές της ικανότητες διαχείρισης κρίσεων (risk management) όχι μόνο προστάτευσαν την τράπεζα, αλλά επέδειξαν και την ικανότητά της να πλοηγείται σε περίπλοκες καταστάσεις με ψυχραιμία και επαγγελματισμό.

Για να είστε πάντα ενημερωμένοι, μπορείτε να μάθετε και ποιοι είναι οι καλύτεροι μισθοί στην Ελλάδα.

η Eλένη Bρεττού προηγουμένως είχε τον ρόλο της Περιφερειακής Διευθύντριας Ανάπτυξης Σχέσεων και M A στην HSBC Λονδίνου και στην Νέα Υόρκη. Υπό αυτή την ιδιότητα, ανέλαβε ηγετικούς ρόλους με έμφαση στην καλλιέργεια σχέσεων με πολυεθνικούς πελάτες. Βρεττού πρωτοστάτησε στις προσπάθειες ανάπτυξης των επιχειρήσεων στην Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη, τη Μεσόγειο και την Αφρική. Η στρατηγική της οξυδέρκεια και οι γνώσεις της για την αγορά συνέβαλαν καθοριστικά στην ανάπτυξη και την εφαρμογή στρατηγικών που διεύρυναν το χαρτοφυλάκιο πελατών της τράπεζας και αύξησαν τη δημιουργία εσόδων.

Μην ξεχνάς ότι το βιογραφικό σου έχει πολύ μεγάλη σημασία, οπότε ο συγκεκριμένος οδηγός θα σε βοηθήσει να είσαι έτοιμος να πετύχεις τους στόχους σου, ενώ δεν θα χρειαστεί να ξοδέψεις ούτε 1 ευρώ.

ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟΥ ΕΛΕΝΗΣ ΒΡΕΤΤΟΥ

Ελένη Βρεττού

Περίληψη
Έμπειρος επαγγελματίας με ισχυρό υπόβαθρο στην Εταιρική και Επενδυτική Τραπεζική. Αποδεδειγμένη τεχνογνωσία σε ηγετικές ομάδες, ανάπτυξη σχέσεων με πολυεθνικούς πελάτες και προώθηση της επιχειρηματικής ανάπτυξης.

ΕΡΓΑΣΙΑΚΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ

CEO, ATTICA BANK, ΕΛΛΆΔΑ, 2023

Chief Strategy and IR Officer, Lamda Development , 2022

Head of Corporate and Investment Banking, Τράπεζα Πειραιώς Ελλάδα, 2019 -2022

Ανώτερος Γενικός Διευθυντής, Εταιρική και Επενδυτική Τραπεζική, HSBC, Ελλάδα, 2012 -2019

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Wharton School του University of Pennsylvania , Bachelor of Science in Economics

Δεν είστε σίγουροι για την καριέρα σας; Μάθετε τι κάνουν οι σύμβουλοι επαγγελματικού προσανατολισμού.