Skip to content

Επαγγελματικο προφιλ LinkedIn
Επαγγελματικο προφιλ LinkedIn
Επαγγελματικο προφιλ LinkedIn

Παρακάτω, σας παρουσιάζουμε τη διαδικασία που ακολουθούμε:

  1. Επικοινωνήστε μαζί μας. 
  2. Αρχική Επαφή: κανονίζουμε ένα τηλεφωνικό ή βιντεο-ραντεβού με σας, διάρκειας περίπου 1 ώρας, κατά την οποία μας εξηγείτε αναλυτικά τις εργασιακές και εκπαιδευτικές εμπειρίες σας, καθώς και άλλες σχετικές πληροφορίες.
  3. Δημιουργία Προφίλ: Με βάση την πληροφορία που μας παρέχετε, ετοιμάζουμε το προσωπικό σας προφιλ. Το παραδίδουμε σε εσάς εντός 2-3 εργάσιμων ημερών.
  4. Επικαιροποίηση: Μετά την παράδοση, έχετε τη δυνατότητα να το ελέγξετε. Εάν υπάρχουν στοιχεία που δεν σας ικανοποιούν, μπορείτε να μας ενημερώσετε και θα τα επικαιροποιήσουμε.

Επαγγελματικό προφίλ στο LinkedIn

Καλοί λόγοι για να έχετε ένα προφίλ στο LinkedIn:

  1. Εύρεση Εργασίας: Το LinkedIn είναι ένας κεντρικός προορισμός για την αναζήτηση εργασίας. Μπορείτε να δημοσιεύσετε το επαγγελματικό σας προφίλ, τις δεξιότητές σας και την εμπειρία σας, καθιστώντας πιο εύκολο για τις εταιρείες να σας βρουν.
  2. Δικτύωση: Το LinkedIn σας επιτρέπει να συνδεθείτε με συναδέλφους, πρώην συνεργάτες, συμμαθητές και άλλα επαγγελματικά πρόσωπα. Η δικτύωση αυτή μπορεί να οδηγήσει σε ευκαιρίες συνεργασίας, εκτόξευσης καριέρας και ανταλλαγής πληροφοριών.
  3. Επαγγελματική Επικοινωνία: Το LinkedIn προσφέρει μια πλατφόρμα για επαγγελματική επικοινωνία. Μπορείτε να συζητήσετε θέματα που αφορούν τον χώρο σας, να ανταλλάξετε απόψεις, και να παρακολουθείτε ειδήσεις που είναι σημαντικές για τον τομέα σας.
  4. Προβολή Επαγγελματικής Εικόνας: Ένα περιεκτικό προφίλ στο LinkedIn λειτουργεί ως εικόνα της επαγγελματικής σας προσωπικότητας. Είναι ένα μέρος όπου μπορείτε να παρουσιάσετε τις επιτυχίες, τις δεξιότητές σας, και τις φιλοδοξίες σας.
  5. Παρακολούθηση Εταιρειών: Μπορείτε να παρακολουθείτε εταιρείες που σας ενδιαφέρουν, να μαθαίνετε για τις αγγελίες εργασίας τους και τα τελευταία νέα τους.

Βιογραφικό σημείωμα

Πώς θα βελτιώσετε το βιογραφικό σας

Θα προτιμήσετε ένα πρότυπο βιογραφικού με αντίστροφη χρονολογική σειρά ή όχι; Επειδή μάλλον δεν έχετε ιδέα για το τί λέμε ή για το τι μορφη πρέπει να έχει το βιογραφικό σας, μία καλή αρχή, η οποία μπορεί να σας βοηθήσι, είναι να διαβάσετε τον οδηγό μας για ένα βιογραφικό σημείωμα.

Σε αυτόν τον οδηγό θα μάθετε πώς θα παρουσιάσετε τη θέση εργασίας σας, την επαγγελματική εμπειρία σας και άλλα στοιχεία ή πληροφορίες που έχουν να κάνουν με το με το επαγγελματικό σας προφίλ. Επιπλέον, η εκπαίδευση, οι σπουδές που έχετε κάνει χρειάζεται να προστεθούν και να παρουσιαστούν με συγκεκριμένο τρόπο (μπορείτε να δείτε και την κατάταξη του μεταπτυχιακού που εχετε ή σας ενδιαφέρει εδώ QS rankings). Όλα όσα κάνετε είτε στην εργασιακή, είτε στην προσωπική σας ζωή μπορούν να αποτελέσουν ένα εργαλείο που θα σας κάνουν να ξεχωρήσετε από τις υπόλοπες αιτήσεις.

Επιπλέον θα σας λυθούν απορίες που μπορεί να αποκτήσετε όπως:

Tι μέγεθος πρέπει να έχει το βιογραφικό,

Τι είναι σωστό να προσθέσω; Ποιές είναι καλές συμβουλές και ποιά τα συνηθισμένα λάθη;

φόρμα πρέπει να χρησιμοποιήσω; Θα χρειαστεί ένα απλό βιογραφικό η κάτι πιο σύνθετο;

Tι στοιχεία επικοινωνίας χρειάζονται; Είναι καλή ιδέα να βάλω διεύθυνση;

Επιπλέον στοιχεία βιογραφικού σημειώματος

Μια καλή ευκαιρία για να κάνετε μια περίληψη του εαυτού σας είναι το statement που βρίσκεται συνήθως στην αρχή. Εκεί μπορείτε να προσπαθήσετε να εντυπωσιάσετε τον μελλοντικό εργοδότη σας ακόμη και με παραδείγματα της τρέχουσας εργασίας σας. Για να μάθετε περισσότερα διαβάστε το άρθρο μας: τι να γράψω στο βιογραφικό για τον εαυτό μου;

Δεξιότητες – ικανότητες

Οι δεξιότητές σας, οι ικανότητες, οι γνώσεις, οι γλώσσες, τα χόμπι και τα ενδιαφέροντα αποτελούν μια ξεχωριστή ενότητα και έχουν και αυτά τη θέση τους στο βιογραφικό σας. Για να μάθετε περισσότερα έχουμε καταγράψει σε ειδικό άρθρο το πως να αναπτύξετε τόσο τις τεχνικές όσο και τις κοινωνικές δεξιότητες. Πρέπει να καταφέρετε να παρουσιάσετε μερικά από τα δυνατά σας σημεία τα οποία αποκτήσατε μέσω της επαγγελματικής σας ιδιότητας είτε μέσω της εκπαίδευσης σας.

Φωτογραφία

Σε μερικές περιπτώσεις χρειάζεται να προσθέσετε φωτογραφιά στο βιογραφικό σας (σε word), το οποίο μάλιστα χρειάζεται προσοχή! Σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να είστε προσεκτικοί και το αν θα αποφασίσετε να προσθέσετε ή όχι έχει να κάνει με τον κλάδο που πρόκειται να κάνετε αίτηση, π.χ ένας λογιστής δεν χρειάζεται να προσθέσει φωτογραφία, αλλά ένα μοντέλο ναι.

Πόσο θα κοστίσει το βιογραφικό σου;

Εάν δεν θέλετε να πληρώσετε μπορείτε να δείτε και βιογραφικά παραδείγματα δωρεάν. Σε γενικές γραμμές, ένα βιογραφικό ξεκινά άπο 40 ευρώ και ανάλογα την εμπειρία μπορεί να φτάσει τα 60 ευρώ. Εάν επιθυμείτε το βιογραφικό σας στις δύο γλώσσες (ελληνικά ή αγγλικά), το επιπλέον κόστος είναι 15 ευρώ. Μπορείς να μάθεις περισσότερα για το κόστος βιογραφικού.

Μέσα από τους Career Experts μπορείτε να βρείτε πάρα πολλές δωρεάν πληροφορίες για να καταφέρετε να εντυπωσιάσετε τους πιθανούς εργοδότες σας. Ένα βιογραφικό σημείωμα μπορεί να μπορεί να περιλαμβάνει όσες πληροφορίες μπορείτε να φανταστείτε αλλά ο σκοπός είναι να παρουσιάσετε το προφίλ σας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Επαγγελματικο προφιλ LinkedIn

Παραδείγματα βιογραφικών

Παρακάτω μπορείτε να δείτε διάφορα παραδείγματα και να επιλέξετε όσα μπορούν να σας φανούν χρήσιμα.

Γενικά παραδείγματα

Βιογραφικά για αρχάριους

Βιογραφικά για εξειδικευμένους επαγγελματίες.

Βιογραφικά για μεταπτυχιακό. (+ συστατική επιστολή για μεταπτυχιακό)

Υπόδειγμα βιογραφικού στο LinkedIn.

Εξειδικευμένα παραδείγματα

Πρότυπο βιογραφικό σημείωμα για ηλεκτρολόγους.

Βιογραφικό σημείωμα δικηγόρου.

Βιογραφικό για ναυτιλιακή εταιρεία.

Πρότυπο βιογραφικό σημείωμα για οικονομολόγους.

Βιογραφικό για super market. (Lidl + Σκλαβενίτης παράδειγμα)

LinkedIn προφίλ

Στο σύγχρονο επαγγελματικό περιβάλλον, το LinkedIn προφίλ αποτελεί την πύλη εισόδου στον κόσμο της εργασίας και την ψηφιακή σας επιγραφή στον επαγγελματικό χώρο. Το profile σας είναι η πρώτη εντύπωση που καταγράφετε στους άλλους επαγγελματίες, και η φωτογραφία προφίλ σας είναι η εικόνα που παρουσιάζει τον προσωπικό και επαγγελματικό σας χαρακτήρα.

Αγορά εργασίας

Η αγορά εργασίας διαδραματίζει κεντρικό ρόλο στην διαμόρφωση της καριέρας σας, και το LinkedIn αντιπροσωπεύει τον εικονικό σας βιογραφικό. Συνεπώς, το περιεχόμενο που επιλέγετε να προσθέσετε στο προφίλ σας είναι ΠΟΛΥ σημαντικό. Αναλυτικές περιγραφές της δουλειάς σας, επιτεύγματα και δεξιότητες αναδεικνύουν το επίπεδο της επαγγελματικής σας εμπειρίας.

Επαγγελματικό προφίλ

Η εικόνα που παρουσιάζετε πρέπει να είναι επαγγελματική και αντιπροσωπευτική του εαυτού σας. Μια καλά επιλεγμένη φωτογραφία προφίλ δημιουργεί εμπιστοσύνη και ενθαρρύνει τους άλλους χρήστες να εξετάσουν περαιτέρω το προφίλ σας.

Συνολικά, το LinkedIn είναι πολύ περισσότερο από ένα απλό εργαλείο αναζήτησης εργασίας. Είναι ένα επαγγελματικό κοινωνικό δίκτυο όπου το δικό σας προφίλ είναι το κλειδί για νέες ευκαιρίες και επιτυχίες στον επαγγελματικό χώρο.

Καριέρα και εξέλιξη

Στη σημερινή εποχή, όπου η ανταγωνιστικότητα στον κόσμο της εργασίας είναι πολύ υψηλή, η δουλειά δεν είναι απλώς ένα καθήκον, αλλά και ένας τρόπος εξέλιξης της καριέρας. Είναι πολύ σημαντικό να προσεγγίζουμε τη δουλειά μας με σωστά βήματα και στρατηγική.

Η δικτύωση αναδεικνύεται ως ένα πολύ σημαντικό εργαλείο στη σύγχρονη εποχή. Οι συνεργάτες μας και οι σχέσεις που δημιουργούμε στον επαγγελματικό χώρο επηρεάζουν τον τρόπο με τον οποίο βλέπουμε τη δουλειά μας και τις ευκαιρίες που προκύπτουν. Ένας σωστά δομημένος τίτλος και μια καλή περιγραφή στο προφίλ μας δείχνουν στους άλλους τις δεξιότητές μας και το επίπεδο της εμπειρίας μας.

Λέξεις Κλειδιά

Οι λέξεις κλειδιά στο προφίλ μας είναι πολύ σημαντικές. Αυτές οι λέξεις αποτελούν τον πυρήνα των αναζητήσεων σε αγγελίες εργασίας και νέα επαγγελματικά ενδιαφέροντα. Είναι σημαντικό να επιλέγουμε λέξεις που αντικατοπτρίζουν ακριβώς τις δεξιότητές μας και το πεδίο ενδιαφέροντός μας.

Σε αυτήν την εποχή των social media, οι πιθανότητες προβολής και σύνδεσης με νέα άτομα είναι απεριόριστες. Ένα καλά δομημένο προφίλ με περιγραφή που δείχνει το ενδιαφέρον μας και τις ικανότητές μας ανοίγει νέους ορίζοντες για συναρπαστικές επαγγελματικές προοπτικές.

Επαγγελματικο προφιλ LinkedIn

Η δημιουργία ενός προφίλ στο LinkedIn προσφέρει πολλά οφέλη και ευκαιρίες, ειδικά στον επαγγελματικό χώρο.

Συμπέρασμα

Συνολικά, το LinkedIn δημιουργεί μια διαδικτυακή παρουσία που μπορεί να σας βοηθήσει να εντοπίσετε ευκαιρίες εργασίας, να διευρύνετε το δίκτυό σας και να προβάλλετε την επαγγελματική σας ταυτότητα.